TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatar güven tazeledi

JMO Adana Şubesi 12. Genel Kurulu yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tatar güven tazeledi

ADANA(İLKHABER) - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin 12. Genel Kurulu tamamlandı. Tek Listeyle gidilen Genel Kurulda mevcut Başkan Dr. Mehmet Tatar güven tazeledi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin 2. Gün süren 12. Genel Kuruluna katılım yoğundu. Genel Kurula, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, JMO Genel Merkez 2. Başkanı Yüksel Metin, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Hıdır Çak, JMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akgöz, CHP Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Ulaş Çetinkaya, Kimya Mühendisleri Odası Güney İlleri Şube Başkanı Cennet Çelik, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, İMO Sekreteri Zekeriya Turan Bayburt, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Aaytok, Elife Danışoğlu,  Leyla Akyol, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ve jeoloji Mühendisleri katıldı.

TATAR “JEOLOJİ MÜHENDİSİ İSTİHDAMI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin 12. Genel Kurulunda bir konuşma yapan Dr.  Mehmet Tatar, jeoloji mühendislerinin istihdam sorununa değindi. istihdam konusunun yeni dönemde oda olarak üstüne gidilecek diğer bir önemli konuyu oluşturduğunu kaydeden Başkan Tatar şöyle devam etti;

“Özellikle katma bütçeli kamu kuruluşları ve belediyelerde Jeoloji Hizmetlerinin vazgeçilmez bir olgu olduğu son dönemlerde meydana gelen doğal felaketler (Deprem, heyelan, sel vb.) nedeniyle açık bir şekilde anlaşılmıştır. Bu dönem tüm ülkenin sorunu olan işsizlik, Mühendisler için özellikle Jeoloji Mühendisleri içinde en önemli sorun olmaya devam etmektedir. Gelinen süreçte mesleğimiz açısından hangi kriterler baz alınarak çıkarıldığı anlaşılamayan Yapı denetim yasasında mesleğimiz hak ettiği yeri ne yazık ki alamamıştır. Jeoloji Mühendisliği hizmetlerini yerine getiren meslektaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları en önemli sorunlardan biri serbest/haksız rekabet koşullarının mesleki kaliteyi tehdit etmesidir. Kâr ve rant üzerine kurulu bir sistemde hizmet alma anlayışından çok bir imza bulunsun en ucuzundan olsun “anlayışı sektörde hem fiyat kırmacı anlayışı getirmiş, hem de  meslek etiği sorunu yaratmaya başlamıştır”

Oda Başkan ve yöneticilerinin TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin 12. Genel Kurulu nedeiyle başarı dileklerinin ardından Pazar günü seçim gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevcut Başkan Dr Mehmet Tatar’ın listeyi üyelerce onaylandı.

Yapılan seçim sonunda oluşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Dr.Mehmet Tatar,  Doç.Dr.Mustafa Akyıldız,  İsmail Ergan,  Meltem Akdoğan, Emre Büyüközer,

Müzeyyen Yıldırım, Selen Yurdaışık

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.