TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüzün güven tazeledi

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin yapmış olduğu 15. Dönem Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ozan Tüzün yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul ve seçimlerinde yönetimde bulunan “Açık Mimarlık Topluluğu” ve “Çağdaş Mimarlar Grubu” yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tüzün güven tazeledi

 

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Ozan Tüzün ve Samet Karyaldız’ın yarıştığı kurulda Samet Karyaldız 261 oy alırken, mevcut başkan Ozan Tüzün 301 alarak yeni dönemde de görevine devam edecek.

Adana Seyhan Oteli’nde yapılan ve divan başkanlığını mimar Yusuf Seri’nin yaptığı genel kurula, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, STK ve meslek örgütü başkan ve yöneticileri, Mimarlar Odası genel merkez gözlemcisi Necip Mutlu ve çok sayıda mimar katıldı.

Kurul öncesi konuşan Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün, dönem boyunca toplum için güçlü bir ses olmaya çalıştıklarını belirterek, “Geçtiğimiz 14. dönem içerisinde sizlerin destekleriyle Mimarlar Odası’nın Adana Şubesini yönetmeye çalıştık. Tüm meslektaşlarımızın bir arada olduğu birlikte ürettiği, birlikte çalıştığı bir ortamı sağlamaya çalıştık. Bütün meslektaşlarımızı seferber ederek, toplum için, kent için ve mesleğimiz için güçlü bir ses olmanın peşinde olduk.” dedi.

Adana’nın kentsel dönüşüm uygulamalarında proje ve fikir üretmede büyük katkılar sağladıklarına değinen Tüzün sözlerine şöyle devam etti;

“Bizler üyelerimizin potansiyeline güvendik. Meslektaşlarımızın içinde bulunduğu yönetmeliklerle ilgili kaos ortamında, kentimizin içinde bulunduğu kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında topluma karşı, proje ve fikir üretme görevlerimizde üyelerimizin büyük katkılarını gördük.

“BİZ BURADAYIZ DEMELİYİZ”

Mimarlar Odası hafızasının geliştirilmesi olarak değerlendirdiğimiz, dergi ve yayınlar konusunda uzun soluklu çalışmalarından yararlandık. Hedefe gidilen yere varmaksak bile zaman geçirdiğimiz yoldan ve yol arkadaşlarımızla olmaktan keyif aldık. Hepimiz mimarlığın birleştirdiği yol arkadaşlarıyız.

Çok uzun bir yolumuz var. Bu yolu mesleğimizin varabileceği en uzak noktaya taşıyabileceğimizden hiç kuşkum yok. Ama üzerimizdeki ölü toprağı atmamız, silkinmemiz ve ‘Biz buradayız’ dememiz gerekir. Bunu sağlamamız ancak ve ancak bütünleşmeyle olur.

GELECEĞİ GÜÇLÜ BİR ODA YAPILANMASI

Bundan sonraki dönemlerde yapacağımız, özellikle mesleki denetim konusunda, mesleki denetimin ne için yapıldığına dair bahsedilen kitaplardan kalan, ama uygulamada güçlükleri olan konuları meslektaşlarımızın bilerek, isteyerek, koşa koşa, orada yazılanların sağlandığından emin olarak Mimarlar Odası’na geleceği güçlü, kurumsal bir oda yapılanmasıdır.

Uzun ve zorluklarla dolu bu yolda; siyasetin körüklediği örgütlü toplum bilincinden uzaklaşmaların yansımalarını, pek çok sivil toplum örgütünde olduğu gibi, odamızda da şahit olmakla birlikte, her ne sebep olursa olsun kaybedecek vaktimiz yoktur.”

SEÇİMDE İKİ LİSTE YARIŞTI

Divan Başkanlığını Yusuf Serin’in yaptığı genel kurulda “Açık Mimarlık Topluluğu” ve “Çağdaş Mimarlar Topluluğu” birer liste sundu.

Oy verme işlemi sonrasında, Samet Karyaldız 261 oy alırken, mevcut başkan Ozan Tüzün ise 301 alarak yeni dönemde de başkanlık yapmaya hak kazandı.15. Döneminin tüm organlarında “Açık Mimarlık Topluluğu”  listelerinde yer alan mimarlar eksiksiz seçildi. 15. Dönem Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu; Mimar Ozan Tüzün, Mimar M. Murat Ulaş, Mimar Sultan Önder, Mimar Tan Kanmaz, Mimar D. Gökçe Çelik, Mimar Özlem Şenyiğit ve Mimar Tolga Küngül’den oluşacak. Ayrıca Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin 950 üyesi bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.