TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BES’ten ek zam talebi

ADANA (İLKHABER)-Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Sinan, üç dönemdir imzalanan sözleşmelerinin kamu emekçilerine getirisinden çok götürüsü olduğunu savunarak, ek zam talep ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BES’ten ek zam talebi

KESK Adana Şubeler Platformu üyeleri ek zam talebi ile basın açıklaması yaptı. BES Adana Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında KESK Adana Şubeler Platformu adına basın açıklaması metnini okuyan BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, ek zam talep etiklerini anlattı. Memur-Sen ve hükümet arasında imzalanan sözleşmesinin sonuçlarından olan yüzde 4 lük zamları bordrolarında gördüklerini belirten Sinan Tunç, bu zammın kamu emekçilerinin iş yerine gitmek için ödediği yol parasına ve yediği öğle yemeğine dahi yetmediğini ileri sürdü. Kamu emekçilerinin yoksulluk sınırının altında maaş aldığını öne süren Tunç, enflasyonun belirtilen rakamım üzerinde olduğu işaret etti.

 

 

DOLAYLI VERGİLER KALDIRILMALI

Özellikle kamu emekçilerinin yılın ikinci yarısında aldıkları maaş zamlarının vergi dilimi marifeti ile geri alındığını iddia eden Tunç, “Sendikamızın bu alanda talepleri net ve açıktır, yıllardır vergide adalet talebini mücadelesinde şiar edinen sendikamız, açlık sınırı rakamının vergiden ve her türlü kesintiden muaf tutulmasını, yoksulluk sınırı rakamının, birinci vergi diliminden vergilendirilmesini, tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden dolaylı vergilerin kaldırılmasını savunmaktadır.” dedi.

YÜZDE 15’LİK VERGİ DİLİMİNDE SABİTLENMİŞTİR

2018 yılı itibariyle vergisini düzenli ödeyen mükelleflere yüzde 5 vergi indirimi yürürlüğe girerken, milyonlarca bordro emekçisinin maaşları eline bile geçmeden her ay peşin olarak ödedikleri vergiler bu kapsam dışında tutulduğunu savunan Tunç, “Bir yıl önce elde ettiği geliri bir yıl sonra iki taksit halinde ödeyenlere yüzde 5 vergi indirimi yapılırken, her ay vergisini peşin olarak ödeyen emekçiler 2018 yılında da gelir vergisi ödemektedir. Yıllık milyonlarca dolar kazanan profesyonel futbolcuların gelir vergisi oranının 2019 yılı sonuna kadar yüzde 15’lik vergi diliminde sabitlenmiştir.” diye konuştu.

İNSANCA BİR ÜCRET

Ek zam talep isteklerinin olduğunu dikkat çeken Tunç, üç dönemdir imzalanan sözleşmelerinin kamu emekçilerine getirisinden çok götürüsü olduğunu ve ek zam talep ettiklerini söyleyerek, “İmza altına alınan buçuklu zamlar, kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamak bir yana, sadece 2017 kayıplarını dahi karşılamaktan uzaktır. Bu nedenle biz emekçiler ek zam talep ediyoruz. Öncelikle büyümede yakalanan yüzde 11’lik oran üzerinden dünya birincisi olduk güzellemesi yapan siyasi iktidar bu büyümeden emekçilerin payını vermelidir.  Kamuda en düşük maaş yoksulluk rakamı olan 5.238,00 TL seviyesine getirilmelidir.  İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret, güvenceli iş güvenli bir gelecek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.