TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazım usta özlemle Seyhan'da da anıldı

Memleket hasreti ile Moskova'da yaşamını yitiren Nazım Hikmet 116. doğum gününde Seyhan Belediyesinin düzenlediği bir etkilikle anıldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Şükrü Erbaş şiir dinletisi ile Adanalıların karşısına çıkarken ve Hüsnü Arkan’da bir konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nazım usta özlemle Seyhan'da da anıldı

 

ADANA(İLKHABER) - Şiirleri elliden fazla dile çevrilen ve memleket hasreti ile Moskovo’da yaşamanı yitiren dünyanın okuduğu Şair Nazım Hikmet 116. doğum gününde, Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi Seyhan Belediyesi tarafından da düzenlenen bir dizi etkinlikle ve büyük bir özlemle anıldı.  Etkinlikte ilk olarak Salime Kaman’ın Nazım Hikmet’i konu alan resim sergisinin açılışı yapıldı.

 

Serginin gezilmesinin ardından anma etkinliğine geçildi. Açılış Konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Nazım Hikmet’in Türkiye ve dünya açısından önemine vurgu yaptı. Başkan Karalar, “Burası bizim için büyük bir mutluluk tablosu 30 Mart 2014 öncesi Adanalılara sanatı unutturmuşlardı. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki; dünyadaki 3 önemli ovandan bir tanesi. Çok güzel insanlar yetiştirir bizim memleketimiz.  Dünyanın en büyük sanatçıları Adana’da yetişir. Abidin Dino, Yılmaz Güney, Orhan Kemal, Yaşar Kemal… büyük mutluluktur bu güzel memleketin insanı olmak. Ben bir Allah’ına kadar Adanalı olarak büyük mutluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Şükrü Erbaş şiir dinletisi ile Adanalılarla buluştu. Şiir dinletisinin ardından Hüsnü Arkan konser verdi. Etkinliğe Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.