TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’nın yeni uzlaştırmacıları

Adalet Bakanlığı tarafından ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan ve fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında Adana’da düzenlenen eğitimlere çoğunluğu Adana Adliyesi’nden olmak üzere yaklaşık 800 kişi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’nın yeni uzlaştırmacıları

 

ADANA(İLKHABER) - Adalet Bakanlığı tarafından ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan ve fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında Adana’da düzenlenen eğitimlere çoğunluğu Adana Adliyesi’nden olmak üzere yaklaşık 800 kişi katıldı.

            Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği" kapsamında Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından uzlaştırmacılara zorunlu eğitim getirildi. Mağdurların haklarının korunmasını, suç faillerini de topluma kazandırılmalarını sağlayan uzlaştırma müessesenin 2018 yılında kurumsal bir hal alması amacıyla düzenlenen program çerçevesinde Adana’da, hukuk fakültesi ile hukuk eğitimi görmüş işletme, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve siyasal bilgiler fakültesinden mezun olan yaklaşık 800 kişi uzlaştırmacı olabilmek amacıyla başvuru yaptı.

            ADANA ADLİYESİNDEN 400 BAŞVURU

            Adana Adliyesi’nde görevli aralarında yazı işleri müdürü ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 400’ü aşkın kişi de, yetkilendirilmiş kurumlarda 48 saat teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Adana’da uzlaştırmacı olmak isteyenlere "onarıcı adalet, onarıcı adalet programlarında mağdur fail uzlaştırması, alternatif uyuşmazlık çözümü, iletişim, müzakere teknikleri, uygulama eğitimi ve ceza adalet sistemi" konularında eğitimler verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan uzlaştırmacı adayları, düzenlenen törenle sertifikalarını alarak 11 Mart’ta yapılacak “2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı”na başvurma hakkı kazandı. Sınavda en az 70 puan alanların başarılı sayılacağı ve uzlaştırmacı siciline kaydedileceği belirtildi.

“UZLAŞTIRMAYI DAHA DA

YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’

            Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, uzlaştırmanın, tarafların memnuniyetini en üst düzeye çekme ve toplumsal barışa katkı sağlama açısından ceza adaletine yeni bir bakış açısı getirdiğini söyledi. Yeni düzenlemeyle uzlaşmanın kurumsal bir hale geleceğini kaydeden Yeldan, “

“Özellikle mağdur tarafın yargılama sürecinde korunması, desteklenmesi ve gördüğü zararları giderilmesini amaçlayan uzlaştırma kurumunun Adana’da daha çok yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Kentimizde 800’e yakın kişi eğitim aldı. Bu eğitimi alanlar uzlaşma konusunda daha nitelikli ve kalifiye hale geldi. Yeni uzlaştırmacı kadrosuyla daha çok uzlaştırma yaparak, toplumsal barışa katkılar sağlayarak Türkiye genelinde birinci olmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.