TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acun’a destek çığ gibi

Adana’da işitme engelli 20 yaşındaki Agit Acun’un, 4 kişi tarafından toplu taşıma aracında öldüresiye dövülmesi,Türkiye’nin vicdanını sızlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Acun’a destek çığ gibi

ADANA(İLKHABER) - Adana’da işitme engelli 20 yaşındaki Agit Acun’un, 4 kişi tarafından toplu taşıma aracında öldüresiye dövülmesi,Türkiye’nin vicdanını sızlattı. Gencin annesinin medyaya yansıyan feryatları ise üzüntüyü daha da büyüttü. Adana Özel Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği’nden yapılan açıklamada, işitme engelli bir insana, hiç yoktan yere böylesine şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğu ve sorumlularının mutlaka hak ettikleri cezaya çarptırılması gerektiği açıklandı.

 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İşitme engelli, konuşamayan bir genci, alkollü oldukları tespit edilen, üstelik birisi dövüş sporlarıyla ilgilenen ve tıp fatültesi öğrencisi olan 4 şahsın, sudan bir sebeple öldüresiye yumruklaması, vücudunda kırık oluşacak şekilde darp etmesi akıl alır bir olay değildir. İnsanlık adına utanç duymamıza yol açan bir durum yaşandı. Engelli gencin annesinin üzüntüsü, yaşadığı travma da, işitme engelli Agit Acun’la ilgili hissettiğimiz üzüntüyü ikiye katladı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişinin hak ettikleri cezaya çarptırılacağına inanıyoruz. Benzer olayların yaşanmaması için bunun önemini biliyoruz. Toplumumuzda şiddetin her türlüsüne karşıyız ama özellikle dezavantajlı insanlara yönelik böylesine acımasız saldırılara gerekli tepkinin gösterilmesi çok önemli. Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, tekrarının yaşanmaması için , zanlıların hukuk çerçevesinde gereken cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Toplumumuzdan da benzer konularda duyarlılık bekliyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.