TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin 3.Ulusal Foto Maraton Yarışması başlıyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman şehrin tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan 3. Ulusal Foto Maraton Fotoğraf yarışmasını mayıs ayında gerçekleştireceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin 3.Ulusal Foto Maraton Yarışması başlıyor


ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman şehrin tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan 3. Ulusal Foto Maraton Fotoğraf yarışmasını mayıs ayında gerçekleştireceklerini açıkladı. Vali Yaman, “Fotoğraf sanatçıları için adeta bir cennet olan şehrimize tüm sanatçılarımızı davet ediyoruz” dedi.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 3. Ulusal Foto Maraton Yarışması başlıyor. 02 ve 06 Mayıs 2018 tarihleri arasında kayıtların ve fotoğraf çekimlerinin başlanacağı yarışmada 07 Mayıs 2018 tarihinde sonuçlar açıklanacak. Yarışma dolayısıyla 10 adet 2 bin TL eşdeğer ödül verilecek. Ayıca Mardin Valiliği Özel Ödülü, Mardin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü seçici kurul özel ödülü ve Muhammed Fatih Safitürk Özel ödülü 1000  TL olacak. 10 kişiye mansiyon ödülü olarak 750 TL ve 50 kişiye ise sergileme ödülü olarak 250 TL ödül verilecek. 6 seçici jürinin olacağı yarışmayla Mardin’de fotoğraf şöleni yaşanacak.

Konu hakkında bilgi veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, fotoğraf sanatçılarının gözde mekanı olan Mardin’de güzel bir yarışmayı tekrar icra etmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Yaman, “İlimizde son 1 yılda değişimi her yönüyle hissettirdik. Amacımız güzle şehrimiz Mardin’i daha yaşanabilir kılmaktır. İlimizin önemli dinamiklerinden birisi ise turizmdir. Mardin birçok dillere dinlere ev sahipliği yapmakla beraber, taşların konuştuğu bir şehirdir. Bu haliyle her yıl yüz binlerce turistin yanı sıra fotoğraf sanatçıları da ilimize akın etmektedir.  Biz de bu bağlamda fotoğraf sanatçılarının ilgisini daha çok arttıracak etkinliklere önem vermekteyiz. Bu nedenle üçüncü kez foto maraton düzenliyoruz” dedi.

Yarışmayla Mardin’e olan ilgiyi daha çok arttıracaklarını ileten Yaman, “Yarışma ile sanatçıların gözünden Mardin’i bir kez daha görme şansına erişeceğiz. Bu sayede ilimizi daha anlamlı ve farklı bir şekilde tanıtma şansına sahip olacağız. Yarışma ilimize olan ilginin daha çok artmasına da vesile olacak. Bu nedenle yarışmayı önemsiyoruz. Kurumsal bir havada gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza tüm sanatçılarımızı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Diğer yandan 3. Ulusal Foto Maraton Yarışması Şartnamesi şu şekilde oldu:

Yarışma Organizasyonu: Yarışma, T.C. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş ve yürütülecektir.

Yarışmanın Konusu: “Kadrajınızdan Mardin” dir. Medeniyetler şehri olan Mardin’in tanıtılmasına katkı sağlamak, şehrin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin tanıtımını yapmaktır. Ayrıca, Mardin’de yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmaktır. Seçilen fotoğrafların Mardin fotoğraf arşivine bırakacakları fotoğraflar ile arşivi zenginleştirmek ve günümüzü yarına taşıyabilmektir.

Yarışma Bölümleri: Yarışma, Dijital (sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategoridedir.

 Foto Maraton  ve Yarışma Genel Şartları:

 1-Yarışmaya seçici kurul, yarışma sekretaryası ile onların birinci dereceden yakınları katılamazlar.18 yaşını dolduran T.C Vatandaşı tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

2- Yarışmaya sadece “Foto Maraton” etkinliğine katılım için isim yazdırarak bu etkinlikte yer alanlar katılabilir.

3- Kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih güncellemesi ve bellek kartının sıfırlaması yapılır ve bellek kartların seri numarası alınır.Kayıt sırasında T.C. Nüfus Cüzdanı bulunması gereklidir.

4- Yarışmaya sadece Foto Maraton’da çekilen Mardin sınırlarındaki fotoğraflar teslim edilebilir. Daha önceden çekilmiş fotoğraflar katılamaz 02-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacaktır.

5- Fotoğrafçı en fazla 6 (altı) fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

6-Yarışma belge niteliği taşıyacağından, basit düzeltme ve iyileştirme  işlemlerinin dışında  renk, keskinlik, toz alma gibi basit işlemler yapılması; kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, yarışmaya kabul edilmez. (Manipülasyon ile oluşturulan fotoğraflar yarışma dışında kalır.)

7-Fotoğraf büyük baskılara uygun şekilde, uzun kenarı en az 2400 piksel ve 300 dpi çözünürlüğünde 12 sıkıştırma kalitesinde ve RAW + JPEG formatında teslim edilmelidir. Exif bilgilerine bilgisayar müdahalesi yapılan fotoğraflar değerlendirme dışı bırakılacaktır.

8- Fotoğrafların üzerinde tarih, isim, imza  gibi işaretlemeler olmayacak; çerçeveleme yapılmayacak, kenarlarında boşluk olmayacaktır. Cep Telefonu çekimleri yarışma dışında kalacaktır.

9- Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

10- Katılımcılar kendi belirleyecekleri 6 rakamdan oluşan ‘Rumuz’la isimlendirilen klasör içinde fotoğraflarını teslim etmelidir.  (123456 gibi) Birden fazla fotoğrafla katılanlar klasör içindeki  fotoğraflarını şu şekilde isimlendirmelidirler (123456-1), (123456-2) ... gibi.

 11- Fotoğrafçı fotoğraflarını dijital ortamda teslim edecek ve teslim ederken katılım formunu imzalar. Katılımcılar fotoğrafları kayıt ofisine teslim etmelidir.

12-Fotoğrafların sadece bir teslim şekli vardır.;06 Mayıs 2018 tarihi saat 16:00’e kadar kayıt yaptırdığı yere (mardinmasa) teslim etmesi gerekir.Belirlenen saat dışında teslim edilse bile yarışma dışında kalır.

13- Bilgisayara aktarımda oluşabilecek teknik aksaklıklardan düzenleme kurulu sorumlu olmayacaktır.

14- Yarışmada sergileme alan fotoğraflar sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir.

15- Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu, telif hakları ile ilgili tüm sorumluluğu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri  dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

 

16- Ödül alanlar Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Twitter, web sayfası ve sosyal paylaşım hesaplarında yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan eserler Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir tarafından yapılabilecek sergilerde sergilenecek ve basılacak kitaplarda yer alacaktır.

17- Yarışmacılar, doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadır. Yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur.

18- Yarışmacılar doğaya zarar vermeden çekim yapacaklardır. Doğaya zarar veren senaryo, kurgu vb unsurların saptanması halinde yarışmacı yarışma dışı bırakılır.

 19-  Foto Maraton ve yarışmaya katılım için gelecek olan fotoğrafçılar giderleri kendileri karşılayacak.

Fotoğrafların İsimlendirilmesi ve Teslim Edilmesi

1-              Teslim edilecek fotoğrafların isimleri katılımcının rumuzu ile markalanacaktır (Örnek: (123456 - (123456-1)- (123456-2) gibi.

2-              Birden fazla fotoğrafla yapılacak başvurularda fotoğrafa sıra numarası ve ad da verilmelidir (Örnek; (123456, (123456-1) gibi.

3-              Fotoğraflar taşınır bellek ile elden teslim edilecek olup e-posta ile yapılan gönderiler kabul edilmeyecektir.

4-              Yarışmaya katılacak fotoğraflar, 300 dpi çözünürlükte, jpg/jpeg formatında, kısa kenarı en az 2400 piksel olarak teslim edilmelidir. Teslim edilecek her bir fotoğraf dosyası 2 Mb’den küçük olmamalıdır.Fotoğraflar JPEG + RAW Formatları ile beraber teslim edileceğinden katılımcıların RAW+JPEG çekim yapmaları gerekir.

5-              Fotoğraf teslimi 06 Mayıs 2018 saat 16.00’de kesinlikle sona erecektir.

 

 

 

 

 

 

Konaklama:

1-              Otelde kalmak isteyen katılımcılar konaklama ücretlerini kendileri karşılayacaklardır ve rezervasyonlarını kendileri yapacaklardır. Uygun fiyatla konaklanabilecek otel ve pansiyonların isim, adres, telefon ve özellikleri gibi bilgiler “Mardin FotoMaraton” twitter sayfasından duyurulacaktır. Ayrıca 05332062086 no’lu numaradan da bilgi alabilirler.

2-              Konaklama yapacak katılımcılar konaklama ve diğer ekipmanlarını kendileri temin edeceklerdir.Not: Konaklamalarda indirim uygulanacaktır.

Yarışma Takvimi:

Kayıt Başlangıcı Tarihi   :02 Mayıs 2018 saat 09.00

Son Kayıt Tarihi                  :06 Mayıs 2018 saat 12.00

En Son Fotoğraf Teslimi Tarihi    :06 Mayıs 2018 saat 16.00

Sonuçların Açıklanması:             07 Mayıs 2018

Kayıt Yeri:15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı (mardinmasa) Yenişehir/MARDİN

Ödüller:

10  X  EŞDEĞER BAŞARI ÖDÜLÜ: 2.000 TL

Mardin Valiliği Özel Ödülü   : 1.000 TL

Mardin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü :1.000 TL

Muhammed Fatih SAFİTÜRK Özel Ödülü   : 1.000 TL

Seçici Kurul Özel Ödülü: 1,000 TL

Mansiyon Ödülü  (10 Kişiye )  :750 TL

Sergileme Ödülü  (50 Kişiye)   :250 TL

Satın Alma (Kurumun İsteği Kadar) : 250 TL

Not: Yarışmaya katılan her yarışmacıya “KATILIM BELGESİ” verilecektir.

 

YARIŞMA SEÇİCİ KURULU

Ata Yakup KAPTAN    (Prof. Dr. Akademisyen,OMÜ GSF ) - Fotoğraf Sanatçısı

Buket ÖZATAY            (EFIAP/s, R.ISF5, F.ISF, M.ICS, Hon.F.SAP) - Fotoğraf Sanatçısı

Mustafa KILIÇ              (AFIAP,GPU CR1,SSS/Y,Hon.MFsd) - Fotoğraf Sanatçısı

Enver ŞENGÜL             (Araştırmacı,Yazar) - Fotoğraf Sanatçısı

Cihan KARACA             (EFIAP/p,GPU CR4,GPU VIP5,Hon.FtGM) - Fotoğraf Sanatçısı

Emre BOSTANOĞLU    (EFIAP,GPU CR2,SSS/B) - Fotoğraf Sanatçısı

 

(Seçici kurul en az 3 üye ile toplanır)

Proje Koordinatörü: Mustafa KILIÇ  (Mardin Valiliği Temsilcisi)

Salon Başkanı: Hasan AÇAN

Yarışma Sekretaryası/İletişim:

Esin ALATEKİN

Yenişehir Mah. Kültür Cad. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı Mardin Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü (mardinmasa) Artuklu/MARDİN

Telefon : +90 482 212 90 47

GSM: +90 506 868 86 32

E-posta : esinalatekin@hotmail.com

Web : www.mardin.gov.tr  –  www.mardin.bel.tr

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.