TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şemsiye satışları arttı

Adanalıların yaz ve kış aylarının vazgeçilmezi olan şemsiyelerin satışları sürüyor. Yazın güneşli havaya, kışında yağmura maruz kalmak istemeyen Adanalılar şemsiye alarak kendilerini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şemsiye satışları arttı


Bayram BULUT -ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adanalıların yaz ve kış aylarının vazgeçilmezi olan şemsiyelerin satışları sürüyor. Yazın güneşli havaya, kışında yağmura maruz kalmak istemeyen Adanalılar şemsiye alarak kendilerini koruyor.

Kış ayı nedeniyle etkisi gösteren sağanak yağmurlardan korunmak isteyen vatandaşlar şemsiye satın alıyor. Yazında durum değişmiyor. Aşırı güneş ışığına maruz kalmak istemeyen vatandaşlar yine şemsiye satıcılarından şemsiye satın alarak güneşten korunmaya çalışıyor.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Adana’da iki günden buyana etkisini gösteren sağanak yağışı şemsiye satıcıları fırsata çevirdi. Kentin neredeyse her köşe başında görmeye alışkın olduğumuz şemsiye satıcılarının sayısı bu yıl ciddi bir artış gösterdi. Satıcılar, yağmurdan ıslanmak istemeyen vatandaşların imdadına yetişirken, kentin dört bir yanında bulunan tezgahlarda açılan şemsiyeler, ilginç görüntüler de oluşturuyor.

FİYATLAR ARTTI

Şemsiye satıcılarının seyyar olarak iş yaptıkları ve yağmur yağdığında bunu fırsata çevirerek şemsiye satışlarına başladıkları öğrenildi. Yağmurdan ıslanmamak isteyenler tarafından şemsiyelere rağbetin oldukça fazla olduğu gözlendi. Çarşı bölgesindeki kaldırımlarda yerlerini alan şemsiye satıcıları yağmur nedeniyle çok sayıda şemsiye sattı. Şemsiyelerin fiyatları ise geçen yıla oranla biraz arttı. Geçen yıl 10 ila 15 Türk Lirası arasında satılan şemsiyelerin fiyatları 15 ila 45 Türk Lirası’na kadar çıktı.

ISLANMAMAK İÇİN ŞEMSİYE KULLANIYORLAR

Vatandaşlar, ıslanmamak için şemsiye satın aldıklarını söyledi. Satın aldıkları şemsiyeler sayesinde yağmurdan korunduklarını anlatan vatandaşlar, ancak şemsiyelerin çürük olduklarını ileri sürdü. 15 Türk Lirası’na aldıkları şemsiyelerin bir süre sonra kullanılamaz hale geldiğini savunan vatandaşlar, “Aldığımız şemsiyelerin bir süre sonra telleri kırılıyor. Rüzgar çıktığında şemsiye yine kullanılamaz hale geliyor. Ama yağmurdan ıslanmamak için mecburen şemsiye almak zorunda kalıyoruz. Aldıklarımız kırıldıkça yenisini almaya devam edeceğiz. Islanıp hasta olmaktansa şemsiye kullanmak daha mantıklı geliyor.” dediler.

ANİDEN ORTAYA ÇIKIYORLAR

Şemsiyelerin fiyatlarının da arttığını vurgulayan vatandaşlar, “Şemsiye fiyatları bu yıl yükselmiş. Tabi ki satış fazla olunca onlarda fiyatları yükseltiyorlar. Adana’da şemsiye kullanmak sadece yağmurlu havada olmuyor. Yazın güneşten korunmak içinde şemsiye kullanıyoruz. Güneş ışınlarından bizleri koruyor şemsiyeler. Geçen yıl 5 Liraya bile satın alabildiğimiz şemsiyeler, bu yıl 15 lira olmuş. Pahalanmış. Birde bizim anlamadığımız konu. Yağmur yağmaya başladığı an şemsiye satıcıları, aniden ortaya çıkıyor. Yağmur durduğunda ise kayboluyorlar. Gerçekten onların bu haline şaşırıyoruz” diye konuştular.

SATIŞLAR İYİ

Kışın yağmurda ıslanmamak isteyenlerin, yazın ise güneşli havada güneşten korunmak isteyenlerin kendilerinden şemsiye aldıklarını belirten satıcılar ise, “Her yağmur yağdığında işlerimiz açılıyor. Islanmak isteyenler gelip bizlerden şemsiye satın alıyorlar. Şimdiye kadar çok sayıda şemsiye sattık. Şemsiye fiyatları 15 ila 45 TL olarak değişiyor. Islanmak istemeyenler paraya bakmıyor ve şemsiye satın alıyorlar. Tabi ki gelip bizimle pazarlık edenlerde oluyor. Çok ihtiyacı varsa, parası az dahi olsa zaman zaman şemsiye veriyoruz. Yazında güneşten korunmak isteyen vatandaşlar için şemsiye satışları yapıyoruz” ifadelerini kullandılar.

SU SIÇRATTILAR

Vatandaşlar, yollarda gidecekleri yerlere şemsiyelerle gitmeye çalıştı. Ama zaman zaman dikkatsiz sürücüler nedeniyle, yağan yağmurun yanı sıra üzerlerine sıçrayan sularla ıslanan vatandaşlarda oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar sürücüleri sık sık su birikintilerinin yanından geçenken el işaretleriyle uyardı. Ama vatandaşların uyarılarını fark etmeyen sürücüler, su birikintilerinin içerisine hızlıca girerek, su sıçratmaya devam etti.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, etkili olan sağanak yağış bu gün yerini çok bulutlu bir havaya bırakacak. 19 Ocak Cuma günü çok bulutlu rüzgarlı bir hava olması beklenirken, gündüz tahmin edilen hava sıcaklığı 12 derece olacak. Gece tahmin edilen hava sıcaklığı ise 5 derecelere kadar düşecek. 20 Ocak Cuma Günü ise, hava 14 derece ve parçalı bulutlu olacak. Yine aynı gün gece tahmin edilen hava sıcaklığı ise 4 dereceye kadar düşecek. 21 Ocak Pazar günü etkisini gösterecek hava ise, bulutlu 14 derece olacak. Gece hava sıcaklığı ise, 8 dereceye kadar yükselecek.

HAFTANIN İLK GÜNÜ YAĞIŞ VAR

Haftanın ilk gününde sağanak yağmurlu bir hava bekleniyor. Bu hafta beklenilen hava durumu böyle iken, yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre, haftanın ilk günü olan 22 Ocak pazartesi günü, tahmin edilen hava ise, çok bulut sağanak yağışla bir hava olacak. Gündüz hava sıcaklığı 14 derece olarak seyredecek iken, gece tahin edilen hava sıcaklığı ise, 6 derecelerde olacak. 23 Ocak Salı Günü ise, yağışlı havanın kendini parçalı bulutlu bir havaya bırakması bekleniyor. Gündüz tahmin edilen hava sıcaklığı 14 derece, gece ise hava sıcaklığının 5 derece olarak görülmesi bekleniyor.

NEM ORANI YÜKSEK

Hava durumuna yansıyan en ilginç olay ise, nem oranının yüksel olması. Kış ayında olunmasına rağmen, haftanın ilk günü olan 22 Ocak Pazartesi gününde ki 14 derecelik hava sıcaklığında nem oranının en düşük yüzde 59, en yüksek ise yüzde 96 olması bekleniyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.