TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilere ev müjdesi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, TOKİnin Sarıçam İlçesi’ne bağlı Buruk Köyü’nde yapımı süren TOKİ konutlarının hızla devam ettiğini, 825 konut içinden 356 adedinin kura çekilmek suretiyle satılacağını müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emeklilere ev müjdesi

Zekeriya ŞAHİN

ADANA(İLKHABER) - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, TOKİnin Sarıçam İlçesi’ne bağlı Buruk Köyü’nde yapımı süren TOKİ konutlarının hızla devam ettiğini, 825 konut içinden 356 adedinin kura çekilmek suretiyle satılacağını müjdeledi.

TÜED’e bağlı üyelerin yıllardır ev hayali kurduğunu belirten İyiyürek, bugün artık o şansın geldiğini ve şanslı emeklilerin ev sahibi olacağını ifade etti. Üyelerine konu hakkında bilgi veren İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar tekin, Sabahattin Metiner, Mustafa Kastalmaş ve Sabit Bakıner ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi ve üyelerini gelişmelerle ilgili olarak aydınlattı.

Basın toplantısına yoğun ilgi gösteren üye emeklilerine bilgi veren İyiyürek, şöyle dedi:

“Buruk Köyü’nde konutların yapımı devam ediyor. 825 konuttan 300 tanesi daha önce satılmıştı. Şimdi de 356 tanesi satılacak. Konut sahibi olmak isteyen ve aylık geliri 3 bin 200’ün altında olan ve eşinin ya da kendisine ait evi olmayan alt gelir gurubu emekliler bu konutlar için 29 Ocak-9 Şubat 2018 tarihleri arasında Ziraat Bankası’nın her hangi bir  şubesine bin lira para yatıracak.

Konutlar 2+1 şeklindedir. Birisi 75 diğeri ise 95 metrekaredir.

Ev isteyen emekli 29 Ocak-9 Şubat 2018 tarihleri arasında bankaya biner lira para yatıracak. 16 Şubat 2018’de de kura çekimi olacak. Kurada adı çıkanlar ile banka arasında 20 Şubat’ta sözleşme yapılacak. Sözleşme yapanlar 75 metre kare ev için peşinat 12 bin TL para yatıracak, bunun aylık taksitleri ise 488 liradır. 95 metrekare isteyenler ise peşinat olarak 17 bin 826 TL yatıracak olup ayda da 726 TL ödeyecek.  Ödemeler eve girdikten sonradır. TOKİ her altı ayda da o günkü şartlara göre aylık taksitlere zam yapacak.

TÜED Adana Şubesi olarak hepinizin ev sahibi olabilmesi amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam ediyoruz.  Ev sahibi olacak kişilerin evi şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan İyiyürek, basın toplantısının ardından emeklilerin yönettiği soruları yanıtladı.

Toplantıya geç kalanlara da odasında bilgi aktaran Başkan İyiyürek, 11 Mart 2018 tarihinde Seyhan Kültür Merkezi’nde TÜED Adana Şubesi’nin genel kurulu olacağını belirterek, kendilerinden kongreye gelmelerini istedi ve desteklerini rica ederek, herkese sağlıklı günler diledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.