TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözütek: Eksik görülen yerler by-pass edilecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, kent merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm sağlamak amacıyla 5 caddeyi ‘tek yön’ yapılmasını karara bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözütek: Eksik görülen yerler by-pass edilecek

 

BAYRAM BULUT / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, kent merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm sağlamak amacıyla 5 caddeyi ‘tek yön’ yapılmasını karara bağladı. Karara bağlanan bu durum ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, bu uygulamanın deneneceğini ve eksik yerlere pay-pas yapılarak en güzel hale getirileceğini söyledi.

Yıllardan beri süre gelen çarşı trafiğinin durumunu Adana Büyükşehir Belediye Belediyesi gündemine aldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerinde trafik akışını tek yöne çevirdi, Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri ise toplu taşıma araçlarına kapatıldı.

Adana’da ilk kez yapılacak bu uygulamayı gazetemize değerlendiren Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, çarşı merkezindeki trafik konusu nedeniyle alınan kararın önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bu uygulamanın 21 Ocak tarihinde yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Başkan Sözütek, “Burada bir deneme yapılıyor. Kent trafiğine nasıl etki edeceği izlenilecek. Eksik görülen yerleri tespit edeceğiz. Buralara Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerekli yerlere pay-pas yapacağız.” dedi.

 

VATANDAŞ VE ESNAFIN DURUMU GÖZETİLECEK

Yeni uygulama ile denemelerin bir süre devam edeceğini, vatandaş ve esnafın durumlarının gözlemleneceğini anlatan Başkan Sözütek,  “Kent içerisinde Cemal Gürsel Caddesi tamamen toplu taşıma, araç trafiğine kapatılıyor. Hem otobüslere, hem minibüslere kapatılacak. Sadece hususi otolar girecek. Kesin bir kural yok. Deneme yanılma payı ile bir şeyler yapılacak. Şayet esnaf mağdur olacaksa, vatandaş mağdur olacaksa bu olmaz. Düzeltmeler zamanla yapılacaktır. Amacımız belediye ve oda olarak kent trafiğini rahatlatmak. Ben trafiği bu iygilamanın rahatlatacağına inanıyorum. Yol kenarına yapılan araç parkları olmazsa trafik tamamen rahatlayacaktır.” diye konuştu.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.