TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç hukukçular cübbelerini giydi

Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç hukukçular Elif Altunkaynak, Ahmet Seri ve İbrahim Can'a düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Genç hukukçular cübbelerini giydi

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç hukukçular Elif Altunkaynak,  Ahmet Seri ve İbrahim Can'a düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Genç avukatlara cübbelerini ise Av. Mehmet Can, Av. Yusuf Can, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Hasan Berzan Toprak giydirdi.

Törene; Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi ve Av. Hasan Alkan katıldı.


"EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI"

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt avukatlar salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen ruhsat töreninde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada genç meslektaşlarının ailelerini, staj yaptıkları birbirinden "kıymetli"  büroların avukatlarını kutladı. Savunma mesleğinin temsilcisi olmayı hak etmenin zor olduğunu ifade eden Av. Küçük, genç meslektaşlarına keyifli ve bol kazançlı meslek hayatı dileğinde bulundu.

'KAMU HİZMETİ' VERMEKTEYİZ

Avukatlık mesleğinin özündeki empati duygusunun ön planda tutulması gerektiğinin altını çizen Av. Veli Küçük,  Avukatlığın, hak arayışının, haksızlığa karşı başkaldırının ve adalet savaşçılığının vücut bulmuş hali olduğunu ifade etti.

Av. Küçük sözlerini şöyle sürdürdü;

 "Türkiye’de de gençlerimizi bu mesleğe teveccühü bir hayli fazladır. Ülke genelinde hukuk fakültesi sayısı 100’ü geçmiş durumdadır. Her yıl da binlerce mezun verilmektedir. Türkiye genelinde Avukat sayısı 105 bini aşmıştır. Baromuza mensup 2.420 avukat, 362 stajyer avukat bulunmaktadır. Türkiye'de altıncı büyük baro konumundayız. Avukatlık mesleği sadece dosya kapakları arasında, adliye koridorlarında ve duruşma salonlarında yapılacak bir meslek değildir.  Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte savunma mesleğine adım atan genç meslektaşlarıma Avukatlık Yasası, Uluslararası Sözleşmeler, Havana Kuralları, Turin İlkeleri önemli sorumluluklar yüklemektedir. Avukatlık mesleği kamusal yönü  itibariyle toplumda saygınlığı üst düzeyde olan bir meslektir. Bizler yaşadığımız toplumun tanıklarıyız. 95 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak zorundayız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.