TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana AFAD, INSARAG sertifikası almayı bildi

Adana AFAD, AFAD Arama Kurtarma Birliklerinin BM Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG), tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana AFAD, INSARAG sertifikası almayı bildi

ADANA (İHA) - Adana AFAD, AFAD Arama Kurtarma Birliklerinin BM Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG), tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazandı.

Türkiye genelinde AFAD bünyesinde yer alan 11 Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün belli tarih aralıklarında katıldığı INSARAG sınavı 16-18 Ocak tarihlerinde AFAD Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
16 Ocak’ta evrak kontrolü ile başlayan sınav aşaması, Avrupa’dan gelen heyetinde katılımı ile 17 Ocak Çarşamba günü 15.37’de Başbakanlık AFAD’ın Gaziantep’te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem için Ağır Usar Ekibi AFAD Adana 19’un afet bölgesine intikalini isteme mesaj emri ile start aldı. Sahada arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler uzun bir süre çalışmalarına devam etti.
Yoğun bir çalışma sürecinden sonra AFAD Adana 16-18 Ocak tarihinde göstermiş olduğu performans ile INSARAG sertifikasını almaya hak kazandı.

INSARAG Nedir?
Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG), üye ülkelerin resmi afet müdahale kurumları ile arama kurtarma çalışmalarında yer alan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu ağdır. INSARAG ağı, ihtiyaç olan bölgelere üyelerinin hızla ulaşmalarını ve verimli bir çalışma gerçekleştirmeleri için gereken koordinasyonu sağlıyor.
INSARAG, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Cenevre’deki Acil Hizmetler Bölümü'ne (ESB) bağlıdır. Arama kurtarma ekipleri, yapılan sınavlar ile INSARAG standartlarına göre ‘ağır arama kurtarma ekibi’ ve ‘orta ölçekli arama kurtarma ekibi’ olarak sınıflandırılıyor. Üyelik kriterleri ile ekiplerin sınıflarını belirleyen yeterlilik, teçhizat gibi spesifik kriterler yayımlanan kılavuzlarda yer alıyor. INSARAG'ın Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde 32, Amerika bölgesinde 7, Asya ve Pasifik bölgesinde 12 olmak üzere toplam 51 ülkeden en az 7369 personel ile 81 üyesi bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.