TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentimizi canlı canlı tanıtalım

Ülke genelinde birçok ilde uygulanan, kentin tarihi ve turistik alanlarının canlı yayınla tanıtılması uygulamasının Adana’da olması isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kentimizi canlı  canlı tanıtalım

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Birçok ilde uygulanan kentlerin tarihi, turistik ve benzeri güzellikleri belediyeler veya valiliklerin uyguladığı mobesa sistemi ile canlı canlı dünyaya sunuluyor. İsteyen tek bir tıklama ile bu alanları görme imkanı buluyor. Hem kentin güzelliklerini kente gelemeyenler bu uygulama ile görmüş oluyor, hem de kentin tanıtımı bu yayınlarla milyonlara duyuruluyor.

KENTİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Adana’da ise böyle bir uygulama bulunmuyor. Kentin tarihi ve turistik yerlerini, parkları gösterecek bir uygulamanın Adana’da da uygulamaya konması kentin tanıtımı için önemli bir yer taşıyacağı ifade ediliyor. Çoban Dede ziyaretinin eşsiz manzarası, Tarihi Büyüksaat Kulesi ve çarşı, Tarihi Taşköprü ve Merkez Park’a konulacak bir uygulamanın bile kentin prestiji açısından önemli bir yer tutacağa benziyor.

BİRÇOK İL BU UYGULAMADA

Birçok il bu uygulamayı hayata geçirmiş durumda. Ülke içerisinde ki kentlere gitmek isteyenler bu yayınları izleyerek, kararlarını verebiliyor. Ki bu iç turizm açısından da önemli bir yer taşıyor. Bu uygulama ile kentin güzelliklerini tüm dünyaya duyurma şansıda bulunuyor. Vatandaşlar da bu tür uygulamaların özellikle tarihi ve turistik amaçlı yerler için kullanılmasının kentin yararına olacağını savunuyor.

KENT İÇİN YARARLI OLABİLİR

Vatandaşlar, kentin her tarafından güvenlik amaçlı emniyetin güvenlik kameralarının bulunduğunu, buna benzer bir uygulamanın Adana Büyükşehir Belediyesi veya Adana Valiliği’nin hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Kentin dört bir yanını değil de tarihi turistik yerlerin bu kameralarla dünyaya duyurulmasının kent için yararlı olacağını savunan vatandaşlar, diğer illerin bu konuda örnek alınması gerektiği ifade etti.

İSTEDİĞİMİZ AN İZLİYORUZ

Vatandaşlar, “İnternete girdiğimizde birçok ildeki, kayak merkezleri, tarihi yerler, parklar ve benzeri birçok yeri gitmeden canlı canlı görebiliyoruz. Bu çok önemli bir uygulama. Mobesa sistemi ile yapılan bu canlı yayınların kentin tanıtım için ilimizde de olmasını istiyoruz. İstediğin an özlemini duyduğun bir tarihi, turistik alanı gece gündüz demeden izleyebiliyorsunuz. Bu uygulamanın Adana’da mutlaka olması gerektiğini düşünüyoruz.” dediler.

ÇOK GÜZEL YERLERİMİZ VAR

Vatandaşlar, bu uygulamanın nerelerde uygulanması konusunda da şu görüşlere yer verdi; “Adana’da çok güzel yerlerimiz var. Seyhan Baraj Gölü sahilimiz var. Muhteşem Çoban Dede Türbesi ve bulunduğu konum itibariyle  manzarası var. Tarihi Taş Köprümüz var.  Büyüksaat, Küçük Saat Meydanlarımız var. Merkez Parkımız var. Sevgi Adamız var. Daha sayabileceğimiz bir çok yer var. Tabii ki yetkililerimiz bunları bizden daha iyi bilirler. Bir araştırma yapıp, bu uygulamayı Adana’ya tanıştırmaları gerektiğini söylüyoruz.”

TRAFİK KAZALARI ÇIKIYOR

Adana’da halka açık canlı mobesa yayınının internette aratıldığında, basına dağıtılmış mobesa görüntülerinin çıktığını dile getiren vatandaşlar, “Halka açık mobesa yayını bulunmuyor. Bizler internete ‘Adana Mobesa’ yazdığımız zaman daha önce mobesa kamaralarına takılmış trafik kazaları ağırlıklı Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtları çıkıyor. Maalesef halka açık yayınlar bulunmuyor. Zaten halka açık yayınlar her direğin üzerinde bulunan kameralar olmamalı. Güvenlik nedeniyle sıkıntılar o zaman çıkabilir. Ama tarihi turistik yerlere takılırsa bu sorun yaşanmaz diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.