TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da hac kesin kayıtları başladı

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar hac kesin kayıtlarının başladığını ve kayıt işlemlerinin 16 Şubat 2018 mesai saati bitimine kadar süreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da hac kesin  kayıtları başladı

 

 

ADANA(İLKHABER) - İl Müftüsü Çınar,  1 Şubat 2018 Perşembe günü hacca gitmek isteyen başvurusu sayısının 2 milyon 120 967 kişi olduğunu ve hacca gideceklerin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda çekiliş yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Kura çekimi sonucunda 80 bin kişi hacca gitmek için kesin kayıt hakkı kazanmıştır. Adana'mızda toplam 38.239 vatandaşımız hacca gitmek üzere sıra beklemekte olup ilimize tanınan kontenjana göre bunların içerisinden kurada çıkan 1.298 vatandaşımız bu sene hacca gidebilecektir. Bu kontenjanın 754’ü başkanlığımıza ait olup geri kalanı ise acentelere  aittir. Bu nedenle kurada ismi çıkan vatandaşlarımızdan Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonunda hacca gitmek isteyen kardeşlerimizin 05 Şubat Pazartesi gününden itibaren İl Müftülüğümüze müracaat etmeye başlamışlardır. Bunların kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

Adana İl Müftülüğü olarak 05 Şubat Pazartesi günü başlayan hac kesin kayıtları için her tür tedbiri aldık ve hazırlıklarını tamamladık. Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın kontenjan sebebiyle ilk günlerde kesin kayıt yaptırma konusunda aceleci davranmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız İl Müftülüğümüze geldiklerinde arkadaşlarımız kendilerini karşılayıp gerekli bilgilendirme ve rehberlikle birlikte en kısa sürede kayıt işlemlerini tamamlayacaktır.

Kurada ismi çıktığı halde 16 Şubat 2018 akşamına kadar hac için kesin kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız kayıt hakkını kaybedecektir. Bunların yerine yedek listeden alım yapılacaktır.”

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.