TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜ’de, personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesi ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamı gereği akademik ve idari personele ‘Az Tehlikeli İş Yerleri’ için belirlenen süre ve konu başlıklarında zorunlu olan çalışanlara yönelik İSG eğitimleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇÜ’de, personele iş sağlığı  ve güvenliği eğitimi verildi

ADANA(İLKHABER) -  Kurul, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularına farklı bir pencereden bakmalarını sağlayarak; istenmeyen iş kazalarının ve meslek hastalıklarının nedenlerine, boyutlarına ve sonuçlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratabilmek amacıyla Çukurova Üniversitesi bünyesinde Az Tehlikeli Sınıf-1 eğitimleri verdi.

 

59 Birime 3 Yılda 8 Saatlik Eğitim Verildi.

Az Tehlikeli Sınıf-1’de bulunan 59 birimin 3 yılda bir 8 saatlik alması gereken eğitimin ilk 4 saatlik kısmı 2017 Ekim ayında, kalan 4 saatlik kısmı ise Ocak 2018 tarihlerinde uzmanlarca tamamlandı. Toplam 8 saatlik eğitimi tamamlayan akademik ve idari personelin değerlendirmesi yapılarak sertifikaları verildi.

 

Eğitimler ÇÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Tarafından Verildi.

Az Tehlikeli Sınıf-1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mikail Baylan eğitimlerin, Az Tehlikeli Sınıf-1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunda görevli İSG uzmanlarından Doç. Dr. Sait Say, Doç. Dr. Ahmet İnce ve ÇÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır ile Halk Sağlığından görevlendirilen Arş. Gör. Elif Durmaz, Arş. Gör. Dr. Sertap Atıcı, Uz. Dr. Didem Yüzügüllü ve Yrd. Doç. Dr. Oya Baydar tarafından verildiğini söyledi.

 

Doç. Dr. Baylan ayrıca toplantının organizasyonunda ve yürütülmesinde ise kurulda görevli İSG uzmanlarından Arş. Gör. Ali Can Özdemir, Arş. Gör. Burak Ay, Arş. Gör. Esra Deniz Güner, Arş. Gör. Emine Su Turan ve Arş. Gör. Dr. İlkan Özkan’ın görev aldığını ifade etti.

Doç. Dr. Mikail Baylan, “İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yürütülmesinde hassasiyet gösteren, eğitimler için yer, araç ve gereç temin edilmesini ve tüm akademik ve idari personelin katılımını sağlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu’na, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim konularından sağlık konularının anlatılmasında katkı sağlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğüne, Az Tehlikeli Sınıf-1 İSG kurul üyelerimize ve eğitimlere katılan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.