TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükler pazarcı oldu

Makimsan İlkokulu’nun minik öğrencileri okullarında düzenlenen “Çarşamba Pazarı” etkinliğinde pazarcı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Küçükler pazarcı oldu

Teyfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER)-Adana Yüreğir İlçesinde verdiği başarılı eğitimiyle farkındalık yaratan Makimsan İlkokulu, sosyal etkinliklerde de varlığını hissettirdi. Eğitimin yanı sıra öğretime de önem veren okul, minik öğrencilerin hayatı daha iyi tanımaları için farklı etkinliklerle öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Okul yönetimi, öğretmenler, okul aile birliği ve velilerin ortaklaşa düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Çarşamba Pazarı” etkinliği yapıldı.

YOĞUN İLGİ

Etkinliğe Okul Müdürü Halit Çıplak, müdür yardımcıları Derya Mert, Süleyman Palalı, anasınıfı öğretmenleri Aydan Kunt, Makbule Turan, Hamide Ünlüoğlu, Özge Ceren, sınıf öğretmenleri, çevre okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlik herkesten tam not aldı.

GEL VATANDAŞ GEL

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Çarşamba Pazarı” etkinliğini hazırlayan anasınıfı öğretmenleri ve minik öğrenciler görenler tarafından tam not aldı. Stantlarda çeşitli yiyecek, içecek, meyve ve birçok semt pazarında bulunan ürünlerin yer aldı. Minikler pazarda Pazar kurallarına da uydu. Pazarda “Gel vatandaş gel” diyerek adeta birbirleriyle yarışması pazarcı amcaları aratmadı.

ÜRÜNLERİ SATMAK İÇİN UĞRAŞTILAR

Etkinliğe katılan davetliler minik pazarcılardan bol bol alış veriş yaptılar. Giydikleri önlük, şapka ve yöresel kıyafetlerle ilgi odağı oldu. Sevimli minik öğrenciler “Çarşamba Pazara” etkinliğine gelen misafirlere, anne, baba ve yakınlarına ürünleri satmak için gösterdikleri çaba takdir topladı.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI

Okul Müdürü Halit Çıplak, düzenlenen bu etkinlik hakkında bilgiler verdi. Çocukların gelişimine sağlayacak sosyal sorumluluk etkinliklerinin devam edeceğini anımsatan Çıplak, “Farkındalık yaratan etkinliklerimiz devam edecektir. Pazar etkinliğini çocukların lider ve girişimci bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini bu tür etkinliklere ailenin katılımını sağlıyoruz.” dedi.

ÖNEMLİ ETKİNLİKLER

Çocuğun ilerleyen yaşamında çeşitli sorumluluk üstlenmesi açısından bu tür etkinlikler çok önemli olduğunu ifade eden Çıplak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sayede çocuk-aile ve okul işbirliği gelişiyor. Çocuk ve aile birlikte güzel zaman geçiriyor. Çocuğun ilerleyen yaşamında çeşitli sorumluluk üstlenmesi açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Bu anlamlı etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.