TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil şehit toprağa verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin İdlib bölgesine gönderilen askeri konvoya teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan DSİ çalışanı 57 yaşındaki Mahmut Pakyürek son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sivil şehit toprağa verildi

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) -Geçtiğimiz Ocak ayının 30’unda meydana gelen olay Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’e bağlı Al Atarib Kasabası yakınlarında meydana geldi. Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan yola çıkan çok sayıda askeri araç ile yol açma ve üs oluşturma çalışmalarına katkı veren iş makinelerinin oluşturduğu konvoya, İdlib bölgesinde Al Atarib Kasabası yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

6 GÜNDÜR GATA’DA TEDAVİ GÖRÜYORDU

Terör saldırısında Devlet Su İşleri’ne ait dozer operatörü Yasin Tanboğa şehit olurken, DSİ’de görevli kamyon şoförü Mahmut Pakyürek ağır yaralandı. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi(GATA)’nde 6 gündür tedavi gören Mahmut Pakyürek, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Şehit Mahmut Pakyürek, Adana’nın İmamoğlu İlçesi Koyunevi Köyü’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Evli ve dört çocuklu Şehit Pakyürek'in cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Milletvekilleri; Ahmet Necdet Ünüvar, Zülfikar İnönü Tümer, Tamer Dağlı, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Pakyürek’in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

ÇOCUKLARIDA NAMAZDA SAF TUTTU

Törende helallik alınmasından sonra Adana Müftüsü Hasan Çınar tarafından cenaze namazı kılındı. Şehidin çocukları Cabbar, Akın, Batuhan ve İsmail Pakyürek de saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi İmamoğlu ilçesine bağlı Koyunevi Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.