TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Ökten, Arap Alevileri kitabını tanıttı, imzaladı

Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Klinik Şefi ve Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Anadolu'nun Sırlı Aynası: Arap Aleviler/Nusayriler konusunda yazdığı kitabı tanıtıp, imzaladı. Söyleşi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dr. Ökten, Arap Alevileri kitabını tanıttı, imzaladı

ADANA(İLKHABER) - Adana Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Klinik Şefi ve Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Anadolu'nun Sırlı Aynası: Arap Aleviler/Nusayriler konusunda yazdığı kitabı tanıtıp, imzaladı. Söyleşi yaptı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, hekimler ve sağlık çalışanlarının yanı sıra sanat severler katıldı.

AMACIM BELGESEL BİR ÇALIŞMA YAPMAKTI

Grup Mukavemet’in müzik dinletisi eşliğinde katılımcıların aldığı kitapların imzalanması ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından Anadolu'nun Sırlı Aynası: Arap Aleviler/Nusayriler konusunda söyleşi yapan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, bu konuda uzun süre çalıştığını söyleyerek amacının Nusayriliğin/Arap Aleviliğinin tarihinden başlayıp, Nusayri isminin nereden geldiği, bayramları, dini mekanları ve ziyaretleri, aile yapısı, akrabalık ilişkileri, doğum ve çocuk bakım geleneği, sünnet, askerlik, evlilik, ölüm ve cenaze törenleri gibi geçiş törenleri veya kutlamaları, mutfak ve yemek kültürü, adetleri, halk sağaltmacılığı, batıl inançları ve son olarak siyasal, sosyal, ekonomi, eğitim ve coğrafi yapılanma gibi konuları fotoğraflarla destekleyip belgesel bir çalışma hazırlamak olduğunu söyledi.

DÜNYAMIZ ONBİNLERCE ÇİÇEKLİ BİR KÜLTÜR BAHÇESİDİR

İnsan topluluklarının nerede ve ne zaman yaşamış olursa olsun her zaman manevi bir güce dayanma ihtiyacı duyduğunu sözlerine ekleyen Doktor Ali İhsan Ökten , “İnsanoğlu, günümüzün modern insanlarına kadar geçen süreyi değişik inançlara ve varlıklara inanarak başarmıştır. Aynı doğa parçasını paylaşan insanların birbirleriyle olumlu ilişkiler kurabilmesi için birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamaları gerekmektedir. Bunun içinde ortak bir kültüre sahip olması gereklidir. Kültürün önemli bir bölümünü dinsel inançlar oluşturur. Bu nedenle kültürel incelemelerde din önemli bir unsurdur. Bu tanıma göre Arap Aleviliğinin inanç temelli bir kültürel kimlik olduğu bir gerçektir. Hazreti Ali ve Ehlibeyt sevgisi ve yolu inançlarının temelini oluşturan arap alevi veya Nusayri kültürde benzer özellikleri taşıyarak günümüze kadar gelmiştir. Yaşar Kemal, kültür üzerine şöyle söylemiştir. Ne büyük mutluluktur ki dünyamız hala onbinlerce çiçekli bir kültür bahçesidir. Her kültürün bir rengi, bir kokusu vardır. Arap Alevi kültürü de bu kültür bahçesinin bir çiçeğidir. Arap aleviler, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetinin ilkelerine bağlı, laik, çağdaş, demokratik ve barış içinde yaşamak isteyen ülkemizin temel taşlarından biridir.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.