TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dualar Mehmetçik için okundu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gurubu bulunan siyasi partiler Adana halkı adına, devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Harekatta şehit olan Mehmetçikler için meclis oturumu öncesi dualar okundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dualar Mehmetçik için okundu


 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gurubu bulunan siyasi partiler Adana halkı adına, devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Harekatta şehit olan Mehmetçikler için meclis oturumu öncesi dualar okundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şubat ayının ilk oturumu olan ilk oturumu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce söz alarak bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Zeytin Dalı Harekatı’na dikkat çekti. Afrin Operasyon’unda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Sözlü, Türk Milleti’ne başsağlığı diledi.

BAŞARILI BİR OPERASYON    
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin huzur ve güven içerisinde yaşanması için başarılı bir operasyon yürüttüğünü anlatan Başkan Sözlü, “Ordumuz bizim bu topraklardaki güvenliğimiz için, bu coğrafya üzerinde huzur içerisinde, güven içerisinde yaşamamız için, oradaki pisliğin topraklara sirayet etmemesi için var gücüyle çalışıyor. Başarılı bir operasyon yürütüyor. Her şeyden önemlisi halkımız, milletimiz bu operasyona büyük destek veriyor. PKK’ya yakın siyasi partinin haricinde de parlamentoda bir üslup birliği var, bu sevindirici. Nihayetinde bu tip mücadelelerin cephedeki askerlerin, ya da güvenlik güçlerinin başarılarının arkasındaki en önemli sebep, halktan aldığı destektir. Ne kadar moralimiz motivasyonumuz olmaz ise bu başarıyı olumsuz etkiler.”dedi.

DESTEK VERDİLER

Operasyona herkesin destek verdiğini anımsatan Başkan Sözlü, “Siyasi partilerimiz ve onların temsilcileri ile halkımız bu operasyona destek veriyor. Herkes milli menfaatlerimiz açısından meseleye samimi bakıyor. Bizde şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Askerlerimizin başarısı için dua ediyoruz. Bütün imkanlarımızın da gerektiğinde onlar için seferber olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Askerimizin arkasında daha önce Elbab Operasyonu ve Fırat Kalkanı’nda insani yardımlarla orada oldu belediyemiz. Belediyemiz okullarını, su tesisatlarını, ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını giderdik. Yine arkadaşlarımız bölgede hem Kızılay’la, gerekse ordumuzun ulaştığı ve terör örgütünden kurtardığı Suriye halkına (Arap, Kürt, Türkmen) hiç fark etmez, milletimizin eli olarak ulaştık. Askerlerimizi Allah korusun. Memleket çocuklarımız nihayetinde. Hepsinin acısını birlikte hissediyoruz. Bir şehit geldiği zaman öncelikli olarak Adana’ya geleceği ihtimali var. Burada da şehit acısının ne demek olduğunu herkes biliyor. İnşallah kayıplarımız olmaz. En az zaiyatla güvenliğimizi tesis ettikleri alandan dönsünler istiyoruz.” şeklinde konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 Adana halkı adına bu harekatı desteklediklerini vurgulayan Başkan Sözlü, “Bu güvenlik hareketini Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Adana Hemşehrilemiz adına, Adana halkı adına destekliyoruz. Bunu oylamaya sunuyoruz.” dedi. Yapılan oylama oybirliği ile kabul edilirken, Başkan Sözlü, “Oybirliği ile kabul ediyoruz. Kuvai Milliye’nin Merkezi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ona ilham kaynağı olan Adana’da da zaten farklı bir düşünce olmazdı. Sosyal medyada bazı deyimler kullanılıyor. ‘Suriyeliler burada yatıyorlar. Biz onların vatanı için savaşıyoruz. İnsani olarak Suriyeliler için savaştığımız, mücadele ettiğimiz doğrudur. Güvenlik tedbirini daha çok kendi güvenliğimiz için yaptığımızı unutmamak lazım. Buradaki Suriyelilerin kendi meseleleridir. Milletimiz mültecilere dünden bugüne nasıl kucağını açtılarsa, yine açacaklardır. Biz Avrupalılardan bu konularda farklıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, askeriyle, hükümetiyle, ya da bizim gönlümüzün oradaki varlığıyla, kendi menfaatimiz için orada olduğumuz kendi güvenliğimiz için, can güvenliğimiz için, yarınki varlığımızın teminatını korumak için orada olduğumuzu unutmamak lazım. Bazı kardeşlerimiz gençtir, bazen dar pencereden bakıyorlar, kötü niyetli değillerdir muhakkak, bir ayrışmaya da vesile olmak istemem. Ama meseleye geniş bir pencereden bakarsak  orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi halkı ve kendi devletinin çıkarları için orada bulunuyor. Türkiye orada yavaş yavaş yürüyorsa sivil halka zarar gelmesin diyedir. Türk Ordusu’nda böyle bir demokratik kültür var.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.