TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek: İnsanlıkla uzaktan yakından alakası yok

Adana’da 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayına tepkiler sürüyor. Adanalı Kadınlar, bu iğrenç olayı gerçekleştiren kişi hakkında gerekli en ağır cezanın iyi hal indirimi ya da herhangi bir bahaneye sığınılmadan verilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiçek: İnsanlıkla uzaktan yakından alakası yok

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayına tepkiler sürüyor. Adanalı Kadınlar, bu iğrenç olayı gerçekleştiren kişi hakkında gerekli en ağır cezanın iyi hal indirimi ya da herhangi bir bahaneye sığınılmadan verilmesini talep etti.

Konuyla ilgili Adana Kadın Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Adana Şube Binası’na ait toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında kadınlar adına konuşan Pelin Çiçek, her güne yeni bir çocuk istismarı haberi ile sarsılarak uyandıklarını ve tablonun korkunçluğunun giderek daha vahim bir hal aldığını söyledi. Yargıda uygulanan cezasızlık istismarın önünü açtığını ileri süren Pelin Çiçek, “Buz dağının görünen yüzü olarak ortaya çıkan duruma baktığımızda bile Türkiye’ de yaşanan çocuk istismarı gerçeğinin ne kadar korkunç boyutlarda olduğu ortaya çıkıyor. Artarak yaşanan vakalarda ne durumda olduğumuzu gösteren, kanımızın donduğu, bunun insanlıkla yakından uzaktan ilişkisi yok dediğimiz bir durumla daha karşı karşıyayız.” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARININ BİR BAHANESİ OLMAZ

Adana’da yaşanan iğrenç olayı hatırlatan Pelin Çiçek, “Adana‘nın Yüreğir ilçesinde komşusunun sokaktaki düğününe giden Sedat K. Bir süre sonra düğün evine girdi. Burada uyuyan 3 yaşındaki kız çocuğunu gören Sedat k. Odaya girip, çocuğa tecavüz girişiminde bulundu. Olayın anlaşılmasıyla karakola götürülen Sedat K. İfadesinde alkollüydüm ifadesini kullandı. Çocuk istismarının bir bahanesinin olmadığını biliyor ve bunun için gerekli cezaların iyi hal indirimi ya da herhangi bir bahaneye sığınılmadan verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUN SESSİZ ÇIĞLIĞINA SES OLACAĞIZ

Adana Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olacaklarını anımsatan Pelin Çiçek, “Bu korkunç olay çocuk istismarının tesadüf, münferit ve akli dengesi bozuk birinin yapmış olduğu öngörülemez bir durum olmadığını biliyoruz. Her gün bir yurttan, okuldan, kurstan, hastaneden, mahalleden, çocuk istismarı haberleri duymak istemiyoruz. Bunun için yürütülen mevcut politikaların değiştirilmesi ve gerekli cezaların uygulanması gerektiğini biliyor ve bunun için mücadelemize devam edecek ve her çocuğun sessiz çığlığına ses olacağız. Bu vakada da diğer vakalarda olduğu gibi Adana Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.