TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜYAP Adana 12. İnşaat Fuarı bugün açılıyor

Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünü buluşturacak TÜYAP Adana 12. İnşaat Fuarı kapılarını açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TÜYAP Adana 12. İnşaat Fuarı bugün açılıyor


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünü buluşturacak TÜYAP Adana 12. İnşaat Fuarı kapılarını açıyor. Çukurova’nın önemli inşaat firmalarının yanı sıra Türkiye’nin dört bir noktasından da katılımcıları da ağırlayacak olan TÜYAP Adana İnşaat - Kent ve IHS Fuarları 15-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ve fuarda 10 ülkeden yaklaşık 200 kişilik yabancı alım heyeti de yer alacak.

ADANA'da bu yıl 12'inci kez gerçekleştirilecek olan İnşaat, Kent ve IHS Fuarları bugün ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Fuarın tanıtım toplantısında konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; “Bugüne kadar yaptığımız inşaat fuarlarının en büyüğünü Adana’da bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bir önceki yıla göre sergilenen ürün gruplarının, stant alanlarının genişliğinin bugüne kadar ki en yüksek noktaya ulaştığı fuarı burada açacağız.” dedi.

Bu yıl fuara yurt dışından misafirlerinde olacağını belirten Alagöz sözlerine şöyle devam etti;

“Bu fuarımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi, artık Adana İnşaat Fuarı, bölgesel olmanın çok ötesine geçerek, ulusal fuar oldu. Hedefimiz artık ulusal bir marka haline gelmiş olan Adana İnşaat Fuarı, çıtasını daha da yükselterek uluslararası statüye ulaştırmaktır.

YURT DIŞINDAN KATILIMCILAR OLACAK

Bu yıl fuarımıza dünyanın dört bir tarafından 200 iş insanını misafir edeceğiz. İran, Gürcistan, Lübnan, Kıbrıs, İsrail, Karadağ, Kosova, Bulgaristan ve Ürdün’den misafirlerimiz var. Bu misafirlerimiz sadece iş bağlantısı yapmakla kalmayacak, aynı zamanda Adana’nın turizm potansiyelini yerinde görebilme ve tadabilme imkanı bulacaklar. Bu getirdiğimiz iş adamları sonraki dönemlerde aileleriyle birlikte de Adana’ya gelerek buranın bir turizm destinasyonu haline getirdiğimize de şahit olacaklar.

Fuar kapsamında birçok yeni ürün ve hizmetleri görmenin yanı sıra, farklı alanlarda değişik etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz 2017 yılında Adana’da güzel fuarlara imza attık ve bu yıl da Kitap Fuarımızla da çok hızlı başladık. Bu yıl düzenlediğimiz Kitap Fuarı’nda geçtiğimiz yıla göre yüzde 30’un üzerinde bir ziyaretçi artışımız oldu.

TÜYAP Adana İnşaat Fuarlarını Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, AKAMDER, AYAMDER, İMKON, ÇBB ve ÇUFAŞ’ın da aralarında bulunduğu önemli kurumlarla iş birliği halinde düzenliyoruz.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise Adana’nın fuarlar kenti olduğuna değinerek; “Adana artık fuarlar kentidir. İnşaat ekonominin lokomotif sektörlerinden biridir. İnşaatta yaşanan hareketlilik, bulunduğu kentin ve bölgenin ekonomisine de olumlu anlamda yansıyan devinimdir. Adanalı müteahhitlerimizin dünya çapında önemli bir yeri var ve önemli projelere de imza atıyorlar.” dedi.

“KONUTLAR ÇEVREYE DUYARLI OLMALI”

İnşaat sektörünün gelişmesinin önemli olduğunu ifade eden Akyürek; “Adana’daki konut ve inşaat hareketliliği öncelikle yerel idareleri direk ilgilendiren bir konudur. Biz idareciler de konut sektörünün Adana’da gelişmesini istiyoruz. Ancak çevreye karşı duyarlılığa da önem verilerek bu gelişmeyi önemsiyoruz. Fuarımız kentimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, zor durumda olan inşaat sektörünün gelişmesi için konut fazilerinde indirim olmasına değinerek; “İnşaat fuarı hem kentimizi, hem de bölgemizi hareketlendiren önemli organizasyondur. İnşaat sektörü ekonominin bir numaralı lokomotifidir diyebiliriz. Çünkü 250’den 400’e kadar kalemin hareketliliğinin olduğu bir sektördür. Fakat bugünlerde zor dönemler yaşıyoruz. Hükümetimiz de bu konuyla ilgili bir takım önlemler almaya çalışıyor. KDV, alım-satım harçları biraz düşürülürse iyi olacaktır. Ayrıca 1,2 dolaylarında olan konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına alınması ve bir takım desteklerle inşaat sektörü hareketlenecektir.” ifadesi kullandı.

Son olarak söz alan Çukurova Belediyeler Birliği Müdürü Demet Avşar, fuarların önemine değinerek şöyle konuştu;

“Çukurova Belediyeler Birliği olarak, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve bunların ilçelerinin yer aldığı 53 belediyeden oluşan bir birliğiz. Birliğimizin amacı, üye belediyelerimizin faaliyetlerini artırımını ve kalitesini arttıracak, gelişimini sağlayacak, onlara önderlik edilecek konularda yardımcı olmaktır.

Bölgemizde düzenlenen İnşaat Fuarı belediyelerimizin esas konularından birisidir. Bu konuda teknolojiyi ve gelişimi yakından takip etmeleri için bu fuara Çukurova Belediyeler Birliği olarak birlik başkanımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün destekleriyle bugün 215 kişi olarak katılacağız. Ayrıca bunların büyük çoğunluğu da belediye başkanı olacak.”

FUAR SÜRESİNCE ETKİNLİKLER OLACAK

12. Adana İnşaat Fuarlarında 4 gün boyunca bir dizi etkinlikler de düzenlenecek. Çukurova Belediyeler Birliği 15-16 Şubat tarihlerinde gün boyunca belediye başkanlarının katılımıyla seminerler düzenleyecek.

16 Şubat’ta saat 15.00’da EPSDER tarafından Bölgesel Seminerler kapsamında Prof. Dr. İbrahim Uzun sunumuyla ‘’Isı Yalıtımı, Isı Yalıtımında EPS ve Enerji de Tasarruf” konulu seminer gerçekleşecek.

Mimarlar Odası Adana Şubesi işbirliği ile 4 gün boyunca Fuarda Mimarlar Odası Etkinlik Alanı’nda  “Kentinizi Siz Planlayın” sloganı ile Adana Kent Mozaiği etkinliği yapılacak. Fuara gelen ziyaretçiler Adana’nın şehir planı üzerinde değişiklikler yaparak kendi kentini oluşturacak. Burada yapılan değişiklikleri her an kayıt altına alacak olan mimarlar, Adanalıların istediği kent modelini de bir model üzerinde 3 boyutlu olarak hazırlayarak sunumu yapacak.

17 Şubat Cumartesi günü saat 13.00 Fuar Merkezi’nde Mimarlar Odası Adana Şubesi, Göç konulu atölye çalışmasının sunumunun ardından Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu ile “Adana'nın Geleceği ve Yeni Kent Modeli” söyleşisi yapılacak.

TÜYAP Adana İnşaat Fuarları 15-18 Şubat 2018 tarihlerinde 10.00 ila 20.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.