TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nefes alamıyoruz

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, vergi ve sigorta konularının masaya yatırıldığı geleneksel kahvaltılı toplantıda, sıkıntıları dile getirdi:

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nefes alamıyoruz

 

 

ADANA(İLKHABER) – Kısa adı AKAMDER olan Adana Kamu Müteahhitleri “Bozyel Sigorta’nın” sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantıda yine çok önem arz eden konularda üyeleriyle bir araya geldi.

“FİNANSAL YÖNETİM VE VERGİ SİSTEM EĞİTİMİ”

Oldukça verimli geçen Toplantının protokol konuğu

Adana Vergi dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve Vergi Dairesi grup başkanları Kamil Kurt, Ömer Kılıç ‘tı. Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve ekibi Kamu Müteahhitlerinin Vergi sorunlarıyla alakalı bilgilendirme yaparak çözüm noktasında müteahhitlerin yanı sıra tüm  mükelleflerinin yanında ve yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı. Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Üniversitesi ve AKAMDER’in katkılarıyla gerçekleştirilen, “Finansal Yönetim ve Vergi sistem eğitimi” konusundaki eğitime iştirak eden katılımcılara sertifikaları verilerek devam eden toplantıda üyeler ve Vergi ile alakalı sorular cevaplandırıldı.

REFORM GİBİ BİR AVANTAJ; KEFALET SİGORTASI

Müteahhitler için adeta bir handikap olan teminat konusundaki soruna BOZYEL SİGORTA nın yeni Sigorta kanunun getirdiği yenilikleri sunumuyla son bulacak gibi görünüyor. Bu konuda görüşlerini açıklayan Bozyel Sigorta yetkilisi Bülent Güner açıklamasında “Artık reel sektör bir kamu ihalesine teminat verirken opsiyonları sadece banka teminat mektubu ile sınırlı olmayacak. Banka teminat mektubu yerine dilerlerse kefalet sigortası da yaptırabilecek. Bu, özellikle bankadaki kredi limitini başka alanlara kullanmak isteyen firmalara büyük kolaylık sağlayacak” dedi. Ayrıca bu konunun müteahhitler için şans ve fırsat olduğunu belirtti.

MÜTEAHHİTLER ZOR BİR SÜREÇ YAŞIYOR

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ise konuşmasında “Malum olduğu üzere üstelik sık sık gündemde olmasına rağmen demir ve çimento fiyatlarındaki akıl almaz artışın hala çözüme kavuşmadığını, bu iki sektörün kartel oluşumu içinde piyasa darlığı yarattığını hala çözüm konusunda umutlu olduklarını” belirtti. Karslıoğlu, “Demir ve çimentodaki kartel müteahhitleri zora sokuyor nefes alamıyor. Netice itibarıyla bütün kalemlerde fiyat farkının verilmesinin zorunluluğu şart olmuştur. AKAMDER olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Kefalet sigortasının her türlü olumsuzluklar ve teminat konusunda çekilen sıkıntılara önemli ölçüde çözüm sağlayacağına inanıyoruz. Üstelik bu sigorta sistemi Kamu ihalelerin dede teminat yerine de geçecek olması önemli bir kazanımdır. “Finansal Yönetim ve Vergi sistem eğitimi” çalışmamızda oldukça verimli olmuştur. Bizi bu konuda destekleyen Adana Vergi Dairesi Başkanına müteşekkiriz. Sigorta konusunda da bize çok önemli ışıklar açan Bozyel sigorta yada teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.