TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitlerin borcunu belediyemiz ödesin

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Akıncı’dan teklif:

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehitlerin borcunu belediyemiz ödesin

 

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 3. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı oturumunu gerçekleştirdi.

Gerçekleşen oturuma Meclis Başkanlığını Murat Cevheribucak yaptı. 18 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında gündem maddeleri öncesi CHP Meclis Üyesi Yusuf Akıncı söz aldı. Bir önceki oturumda, ASKİ çalışanlarının kadroya geçirilmesi için, ASKİ bünyesinde bir şirketin kurulması konusunda gündem maddesi görüşüldüğünü hatırlatan Akıncı, kanuna aykırı bir iş yapmamak için kendisinin teklifinin olduğunu belirtti. Kendisinin iki teklifinin bulunduğunu anlatan Akıncı, “2 tane teklifim var bunlardan bir tanesi pazartesi günü ASKİ ile ilgili bir karar alındı o karar meclis kapsamı içerisinde değil. Bu nedenle kanun bize vermediği bir konuda karar almış bulunmaktayız. Bakanlık bize bu konuda yazılı bir şey sunmadı.  Sözlü olarak söylendi. Bu nedenle bu kararın iptalinin gündeme alınmasını arz ediyorum.” dedi.

 Yusuf Akıncı’nın konuşmasına Kaşif Barut, “Bakanlar kurulu bu konuyla ilgili bir kere toplanacakmış. Resmi yazı var.” şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine Yusuf Akıncı’nın teklifi oylamaya sunuldu. Ama oy çokluğu ile teklif kabul edilmedi.  Yusuf Akıncı ikinci teklifinin ise Adanalı şehitlerin borçlarını belediyenin ödemesi yönünde oldu. Akıncı, Şehit evine haciz gitmesi olayının kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Bunun üzerine Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, bunu olumlu karşıladıklarını belirtti. Ancak başka bir meclis üyesi ise konunun hükümetin gündeminde olduğunu ve şehitlerin borçlarının Hazine tarafından karşılanmasının çalışması gerçekleştiğini belirtti.  Cevheribucak, “İnşallah şehidimiz olmaz, ama bunu görüşeceğiz” dedi.

Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan “Merkez Parkı” isminin “Karacaoğlan Parkı” olarak değiştirilmesi yönündeki komisyon raporu sunuldu.  Murat Cevheribucak, bu maddeyi Merkez Parkı isminin yine aynı olarak kalması yönünde bir madde olduğu belirtti. Yapılan oylamada, Merkez Parkın isminin aynı şekilde kalmasına oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.