TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Görüşmeler sürüyor’

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, Adana Kent Meydanı konusunun komisyonda olduğunu belirterek;

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Görüşmeler sürüyor’


BAYRAM BULUT- ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Adana Kent Meydanı Projesi kapsamında yıkılması planlanan Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu için, anlaşma sağlanması durumunda Adana Büyükşehir  Belediyesi tarafından yer ayarlanıp, okulun mevcut derslik sayısının 2 katı derslikle inşa edilip bina teslim edileceği öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı ‘Kent Meydanı’ konusunda çalışmalar devam ediyor. Kent Meydanı yapılmak üzere alınan Türk Hava Kurumu binasında yıkım çalışmaları sürüyor. Bu alanın yıkılmasının ardından alanın yapılacağı yerde bulunan Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu kalıyor. Bu alanın vakıf malı olması nedeniyle kamulaştırılması biraz sıkıntılı bir süreçte. Ancak belediye yetkililerinin Kent Meydanı projesini hayata geçirebilmek için bu okulun kaldırılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Valiliği ile görüşmelerini sürdürüyor.

GEREKLİ ADIMI ATMAK İSTİYORLAR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile bu konuda yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ileri sürülürken,  Vali Demirtaş’ın okul yerine yeni bir okul yapılıp, daha fazla derslik yapmak şartıyla okulun yerinin değiştirilebileceği görüşünde olduğu iddia edildi. Kent’in için önem arz eden bir konu üzerinde kentin tüm yöneticilerinin bilgilendirildiği ve bu konuda gerekli adımı atmak isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi konuyu meclis komisyonlarında görüşüyor.

2 KATI DERSLİKLİ YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu konusunun komisyonda olduğunu söyledi. Konuyu Valiliğe bildirdiklerini ve karar verilmesi durumunda, bu okulun yerine 2 katı fazla derslik yaptırarak okulu tekrar farklı bir yerde inşa edip teslim edileceğini hatırlatan Cevheribucak, “Bu konu komisyonda görüşülüyor. Okul konusunu Adana Valiliği’ne bildirdik. Bu okulu 2 kat fazla derslikli yer yapacağız. Burayı da kent meydanı yapacağız. Yeni açılan Adana Park AVM’nin olduğu bölgede kentsel dönüşüm çalışması var. Orayı DOP’tan çıkartacağız, okulun yerinde mütabık kalacağız. Daha sonra Vali Bey’in dediği gibi 50 derslik mi var, biz 100 derslikli bir okul yapacağız. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz Türk Hava Kurumu binasının yeri ile birlikte bu alanı Kent Meydanı haline getireceğiz.” dedi.

MÜLKİYETİMİZİ VAKIFLARDAN ESİRGEMEYİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, “Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valilik ile bir görüşmemiz var. Ama henüz netleştiremedik. Böyle bir niyetimiz var. Bu okula yer ayarlanması konusu var. Belediyemizin mülkiyeti var. Bu mülkiyeti vakıflardan da esirgemeyiz. Vakıfa onun karşılığında daha fazla yer verebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.