TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık çalıştırın şu trafik sinyalizasyonlarını

Bir aydeneme süresi verilen tek yön uygulaması kapsamındaki İnönü Caddesi’nde trafik sinyalizasyonları 1 aydır çalışmıyor. Cadde de hem araç trafiği hem de yaya trafiği felç olmuş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Artık çalıştırın şu trafik sinyalizasyonlarını


BAYRAM BULUT / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Bir aydeneme süresi verilen tek yön uygulaması kapsamındaki İnönü Caddesi’nde trafik sinyalizasyonları 1 aydır çalışmıyor. Cadde de hem araç trafiği hem de yaya trafiği felç olmuş durumda.

21 Ocak 2018 tarihinde Adana’da tek yön uygulaması başladı. Aradan tam bir ay geçti. Bu uygulama alanının içerisinde tek yöne çevrilen caddelerden biride İnönü Caddesi oldu. İnönü Caddesi’ni kullanan araçlar yol içerisinde rahatladı. Ancak Çakmak Caddesi kesişim noktasına gelen araçlar burada büyük yoğunluk oluşturuyor.

ZOR ANLAR

Bu yoğunluğun büyük bölümünün trafik sinyalizasyonlarının dikkatli geç modunda ayarlanmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Bu kesişim noktasını Atatürk Caddesi istikametinden gelen araçlar, Çakmak Caddesi İstikametinden gelen araçlar ile İnönü Caddesi’nden gelen araçlar kullanıyor. Durum böyle olunca trafik ışıklarının da çalışmaması araç sürücülerinin zor anlar yaşamasına neden oluyor.

KİMSE KİMSEYE YOL VERMİYOR

Araçlar yaklaşık 1 aydan beri uygulamaya konulan tek yön uygulaması tarihinden bu yana bu sorunu yaşıyor. Trafik sinyalizasyonlarının dikkatli geç modunda çalışması yerine normal sistemle çalışması gerekiyor. Yaşanan bu kargaşadan yayalarda etkileniyor. Yayalar kendilerine yanan bir yeşil ışık olmaması nedeniyle sürücülerin kendilerine yol vermesini beklemek zorunda kalıyor. Sürücülerin yayalara yol vermesi de pekte kolay olmuyor.

TRAFİK KAZALARIDA SÜRÜYOR

Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta yaptığımız kaza haberlerine ek olarak trafik kazaları olmaya devam ediyor. Her gün yaşanan trafik kazaları da devam ediyor. Bir aylık bir deneme süresi ile başlatılan bu tek yön uygulamasında yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların masaya yatırılacağı belirtilmişti. Bu trafik sinyalizasyonlarının durumu aksaklıkların başında yer almalı görüşü yayalar tarafından ortaya atıldı.

IŞIKLAR YANMIYOR

İnönü Caddesi’nin kullanan vatandaşlar, durumdan şikayetçi olmaya devam ediyor. Her gün kazaların meydana geldiği bu yolda ki en büyük eksikliğin trafik sinyalizasyonların çalışmaması olduğunu belirten vatandaşlardan Zeki Kalcaran, “Karşıdan karşıya geçemiyoruz. Işıklar yanmıyor. Gerçekten çok kötü bir durum var. Burada trafik arap saçına dönüyor. Buna yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Çözümde ışıkların aktif hale getirilmesinden yana diye düşünüyoruz” dedi.

BU EKSİKLİĞİ GÖRÜN

Tek yön uygulamasının kent trafiğini rahatlattığını fakat bazı noktalarda bu tür eksikliklerin olduğunu kaydeden Kalcaran, “Belediye bir ekip kurup bu eksiklikleri görmeli. Yada çıkıp vatandaşlara bu konular danışılmalı. Aksi takdirde kalıcı bir çözüm bulunamaz. Bulunduğumuz alan belediye hizmet binasının hemen yanı sayılır. Burayı her türlü görebilirler. Bizim yayalar olarak ve sürücülerin yaşadıkları bu durumu nasıl olurda fark etmezler anlamış değilim. Buranın bana göre tek eksiği trafik sinyalizasyonlarının normale döndürülmesi” diye konuştu.

ARAP SAÇI

Kalcaran sözlerini şöyle sürdürdü, “Sürücülerimiz sabırsız maalesef. Herkes önce geçmek için büyük bir mücadele veriyor. Trafik ışıkları olsa, bu sorun kısmen çözülür. Işıklara riayet ederse sürücüler buradaki arapsaçına dönmüş trafik biraz rahatlar. Yoksa bakın hangi arabanın nereden çıkacağı belli değil. Karma karışık bir durum söz konusu. Çakmak Caddesi’nden gelen araçlar Atatürk Caddesi istikametine gitmek istiyor. O sırada önüne İnönü Caddesini kullanan bir araç çıkıyor. Onun önüne ise Atatürk Caddesi istikametinden gelip İnönü Caddesi’ne dönecek araç çıkıyor. Anlayacağınız burası tam bir kabus yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.