TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar gecede buluştu

Adana Ekmek ve Gül Kadın Korosu, 8 Mart etkinlikleri kapsamında sahne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar gecede buluştu




Bayram BULUT
ADANA (İLKHABER) -Tiyatro gösterisinin de gerçekleştirildiği etkinlikte kadınlar gönüllerince eğlendi.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece, sinevizyon gösterimiyle başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Adana Kadın Platformu üyesi Avukat Sevil Aracı Bek, BM verilerine göre dünyada kadınların yüzde 35'inin fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını, Dünya Salık Örgütü verilerine göre bu rakamın kimi ülkelerde yüzde 70'lere ulaştığını savundu. Türkiye'de ise durumun çok daha vahim olduğunu anımsatan Bek, “Her gün yeni şiddet, cinayet, istismar haberleri alıyoruz. 2017 yılında 409 kadın, 20 çocuk cinayeti, 307 çocuğun cinsel istismarı vakası basına yansıdı. Bunlar sadece basına yansıyanlar.” dedi.
ÖNCE CAN GÜVENLİĞİMİZ
Eşitsizliklerin, haksızlıkların, şiddetin karşısında kadınların birik olmak zorunda olduklarını vurgulayan Bek, “Mücadele etmek zorundayız. Eşitlik özgürlük ve yaşam için şiddet, tecavüzlere karşı önce can güvenliğimiz diyoruz. Kadınları şiddet dolu bir hayata mahkum etmek isteyen tüm uygulamalara karşı çıkıyoruz.  Bunca kuşatılmışlık içerisinde kadınların güçlerini birleştirmesinin önemli olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından kadınlar tarafından tiyatro oyunu sahnelendi. Kadın sorunlarına dikkat çekilen oyunun ardından, Ekmek ve Gül Kadın Korosu sahne alarak ezgilerini seslendirdi. Gecenin sonunda ise, kadınlar çalınan müzik eşliğinde oynadı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.