TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış kilolarına paydos

Vücuttaki fazla kiloların hem hastalık, hem de estetik bir sorun olarak değerlendirilmesi günümüzün gerçekleri arasında gözükmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kış kilolarına paydos

 

 

(ÖZEL HABER)

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) –Günlük yaşamın koşuşturması derken, dengeli ve sağlıklı beslenme fırsatı bulamıyor, açlığınızı atıştırmalık besinlerle bastırıyorsanız bunula beraber fazla kilo almaya izin veriyorsunuz demektir. Özellikle kış aylarında aşırı giyinmeden dolayı kilolar da pek fark edilmiyor.

Sağlık bir yaşam için fazla kilolarımızdan kurtulmamız şart. Uzmanlar kış aylarında alınan kiloları vermek, yaza daha zinde girmek için sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesini gerektiğini söylüyor. Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, sağlıklı bir güne sabahları iyi bir kahvaltı ile başlanılması gerektiğini söylüyor.

Fazla kilolardan kurtulmak için planlı ve doğru beslenmenin önemine değinen Uzman Diyetisyen Şenses; ‘’Planlı, disiplinli ve doğru beslenmek hayatımızın olmazsa olmazıdır. Bunun yanı sıra hareket ve egzersizin de şart olduğunu unutmayalım‘’ dedi.

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses sözlerine şöyle devam etti;

‘’Kahvaltı beslenme için çok önemli bir öğündür. Ayrıca kaliteli bir kahvaltı metabolizmanın hareketlenmesini sağlar. Bu kapsamda peynir, yumurta gibi besinler vücudun protein ihtiyacını karşılar. Tabi kahvaltınızda kepek oranı yüksek lifli ekmekleri özellikle tercih ederseniz bunlar tokluk hissinizi daha uzun süre devam ettirecektir. Vitamin ve mineral ihtiyacımızı karşılamak için de bolca yeşillikler tüketmeye özen gösterin.

ÖĞÜN ATLAMAMALIYIZ

Kahvaltı yanında öğle ve akşam yemeğine de önem vermelisiniz. Özellikle kilo vermek isteyenlerin ilk yaptıkları yanlış da, öğün atlayarak kalori alımını azaltmaya çalışmaktır. Öğün atlanıldığında kış aylarında zaten yavaş çalışan metabolizmamızı esasında iyice yavaşlatmış oluruz. Vücudun yağ yakma işleminin tam olarak sağlanması için üç ana öğünü mutlaka tüketmemiz gerektiğini unutmayalım.

ARA ÖĞÜNLER

Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak ve ana öğünlerde aşırıya kaçmayı önlemek için mutlaka sağlıklı ara öğünler tercih edelim. Taze meyve, az yağlı süt veya yoğurt, kepekli bisküvi gibi tokluk hissi yaratmayı sağlayacak atıştırmalıklardan seçebilirsiniz.

“LİF ORANI YÜKSEK GIDALARI TERCİH EDİLMELİDİR”

Unutmayın ki, metabolizmanın yavaşlamasıyla birlikte bağırsak hareketlerinde de düzensizleşme başlayabiliyor. Bağırsaklarda düzensizlik yaşamamak için de lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerekir. Her yemeğin yanında bulunması gereken salatalar hem lif oranı yüksek hem de vitamin ve mineral açısından zengindir.

Taze sıkılmış meyve suları yerine meyvenin kendisini tüketmek aldığımız lif miktarını arttırarak bağırsaklarımızın düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır. Kış aylarında çok tercih edilen kuru bakliyatlar da yine aldığımız lif oranını arttırmaya yardımcı olacaktır

SU HAYATTIR

 

Kış aylarında yaz aylarında olduğu gibi fazlaca su içmek pek mümkün olamayabiliyor. Ancak vücudun normal sıvı ihtiyacı kış aylarında yaza göre değişmiyor. Bu nedenle günlük almamız gereken 8-10 bardak suyu mutlaka tüketmemiz gerekir. Su tüketimi ile ilgili sıkıntı yaşıyorsak şekersiz kullanacağımız bitki çayları sıvı ihtiyacımızı karşılamaya yardımcıdır.

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞ

Her gün düzenli yürüyüşler yapın. Ayrıca 30 dakika kadar yürüyüş veya egzersiz yapmanın metabolizma hızını arttırır ve yağ yakmaya yardımcı olur.

Kilo problemi yaşayanların beslenme alışkanlıklarına ve kişisel özelliklerine uygun bir beslenme planını diyetisyenlerine danışarak öğrenmelerini tavsiye ederim. Ayrıca verilen kiloların geri alınmaması için sağlıklı beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesi gerekmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.