TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp Bayramı’nda doktorlara plaket

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte mesleğinde 25 yılını doldurmuş doktorlara plaketleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tıp Bayramı’nda doktorlara plaket


Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte mesleğinde 25 yılını doldurmuş doktorlara plaketleri verildi. Erdoba Otel’inde yapılan Tıp Bayramı kutlamasına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral  Altan Er ve eşi, AK Parti  MKYK  üyesi, siyasi  ve hukuki işleri  başkan yardımcısı Zeynep Alkış, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk  ve eşi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Sağlık Müdürü Dr. Seffat Yavuz, hastane yöneticileri, ilçe doktorları ve  hastane baştabipleri katıldı.

Sağlık Müdürü  Uz. Dr. Seffat Yavuz, insanı yaşat ki, devlet yaşasın sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

”Doktorlar zor şartlar altında fedakarca kimi zaman hayatını tehlikeye  atarak insanlara hizmet etmeye çalışıyor.  Önemli olan önümüzdeki  yıllarda halen kutlanacak bu bayramlar  heyecanına katılmak. Doktorlarımız, Bakanlığımızın başlattığı  sağlıkta dönüşüm projesinin gerçekleşmesinde en önemli neferler  olmuşlardır. Aslında 14 Mart Tıp Bayramı’nı daha eğlenceli bir program ile kutlamak isterdik ancak  Afrin’deki  Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla bu şekilde, sıcak bir sohbet havası içinde  kutlamayı uygun gördük.”

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri ise yaptığı kısa konuşmasında, sağlık kuruluşumuzun tertiplediği bu güzel etkinliği hazırlayanları takdirle karşıladığını ifade etti.

Zeynep Alkış ise “Hekimler ve sağlık çalışanları sadece 14 Mart Tıp Bayramı’nda değil her gün hatırlanması gerekir. Her zaman onların desteklenmesi gerekir. Türkiye’de dünyada modern bir ülke haline getirmeye çalışan sağlık bakanımız Ahmet Demircan’ı ve hizmetlerini unutmamak gerekir.” dedi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ise törende şunları söyledi:

“Doktorlar masumiyeti temsil eden sağlık çalışanlarımızdır ve onlar büyük bir özveri ile 24 saat esasına göre hizmet  vermektedir. Büyük zorluklarla kamu hizmeti veren sağlık çalışanlarımız çok büyük özveride  bulunuyorlar. Takdir etmek ve mesleki farklılıkları görmek gerekir. Son yıllarda sağlıkta yapılan çalışmalarda  vatandaşın sağlığa  ulaşımı kolaylaştırıldı.”

25  yıldan beri sağlık alanlarında gecesi gündüzüne katarak hizmet veren doktorlara plaket verildi.

Plaket alanların isimleri şöyle:

Mehmet Derviş, Güney Kuzeyıl, Hidayet Bakaç, Bora Köktürk, Zeynep Çelik, Nüsret Aktaş, Oktay Gülen, Celal Abakay, Oktay Balgüm, Faik Arslan, Hacı Eraslan, İbrahim Tarı, Hasan Sevinç, Halit Kemali, M. Zülküf Şahin, Kamuran Elçi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.