TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buz pistine akın ettiler

Seyhan Belediyesi tarafından, üçüncü kez çocuklar için buz pisti kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Buz pistine akın ettiler


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Seyhan Belediyesi tarafından, üçüncü kez çocuklar için buz pisti kuruldu.

Seyhan Belediyesi tarafından geri dönüşümlü atık malzeme getiren çocukların ücretsiz kullanacağı bin metrekarelik portatif buz pisti kuruldu. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin karşısında bulunan boş alanda kurulan piste çocuklar akın ederken, pistin açılışını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar düzenlenen törenle yaptı.

BÜYÜK HEYECAN

Sabah saatlerinden itibaren  buz pistine gelen çocuklar heyecanla pistin açılışının yapılmasını bekledi. Ellerinde Türk Bayrakları olan çocuklar piste kayacak olan arkadaşlarını izlemeye başladı. Usta öğreticiler ile birlikte piste ilk önce ısınma hareketleri yapan çocuklar, daha sonra piste ayaklarında patenlerle kaymayı denedi. Bazıları kayma konusunda başarılı olurken, bazıları ise, bir türlü ayakta duramadı. Pistin içerisinde yere düşen ve kalkmaya çalışan çocukların çabası görenleri gülümsetti.

YETİŞMEKTE ZORLANDILAR

Pistte bulunan usta öğreticiler, düşen kişilere yetişmek için adeta birbirleriyle yarıştı.Tüm çocuklara yetişemeyen öğreticilerin yardımına yeni öğreticiler koştu. İlginç anların yaşandığı buz pistine çocukların yanlarında gelen yetişkinlerde katıldı. Çocuklara yardım etmek için piste çıkan yetişkinlerde buz üzerinde durmakta güçlük çekti. Yere düşen yetişkin vatandaşlar, birbirlerine sarılarak kalkmaya çalışması ilginç görüntülerin artmasına neden oldu. Ayakta duramayan çocuklar, pistin kenarında bulunan bariyerlere tutunarak, hareketler yaparak ayakta buz pateninin nasıl yapılacağı kavramaya çalıştı.

MAKAS KESMİYOR BAHŞİŞİ

Yaşanan ilginç görüntüler devam ederken, buz pistine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar geldi. Düzenlenen törenle bin metrekarelik buz pistinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar keserken, makası veren kişiler makas kesmiyor dedi. Bunun üzerine Başkan Karalar, kurdeleyi kesmeden önce bahşiş vermeyi ihmal etmedi.

ÖĞRENCİLER ELLERİNE İMZA ATTIRDI

Karalar, buz pistine girerek, çocuklarla sohbet etti. Çocuklar Zeydan amcalarına buz pistini çok sevdiklerini söyledi. Zeydan amcaları ile birlikte hatıra fotoğrafları çektiren çocuklar, Karalar’dan defterlerine ve ellerine imza almayı da ihmal etmediler. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan ve pist dışında oturan öğrencilerde olup bitenleri heyecanlı gözlerle izledi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği buz pistine okullardan öğrencilerinde getirildiği görüldü.

ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYORUZ

Burada gazetecilere açıklamalarda bulanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  çevreci projeler kapsamında bu projeyi yürüttüklerini söyledi. Buz pistini her yıl düzenli olarak, kurduklarına dikkat çeken Başkan Karalar, proje kapsamında çocuklara çevre bilincini aşılamayı amaçladıklarını kaydetti.

 

 

PETŞİŞE GETİR, ÜCRETSİZ KAY

Geri dönüşüm olarak kullanılacak pet şişe ve benzeri malzeme getirenlerin pistten ücretsiz yararlanacağını belirten Başkan Karalar, Adanalı çocukların buz pisti hayalini gerçekleştirdikleri anlattı.  Başkan Karalar, “Adana’da buz pisti yoktu ve buz pistinde kaymak Adanalı çocuklar için bir hayaldi. Bizler çocukların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Bu projede en önemli amaçlardan biride çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştirmek.” dedi.

SPOR SAĞLIKTIR

 

Buz pistini kullanmak isteyen çocukların 1 pet şişe getirmelerinin gerektiğinin altını çizen Başkan Karalar; “Buz pistini kullanmak isteyen çocuklar 1 pet şişe getirdiği takdirde bu pistten ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca spor sağlıktır. Bizler bu şekilde çocukların spor yapmasını da sağlıyoruz. Geçen yıl Adana genelinden 70 bin kişi katıldı. Çocuklarımız bu hizmetten mutlu oluyor bizlerde onların mutlulukları ile mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 

YAZIN HAVUZLARIMIZ VAR

Karalar, yazın çocuklar için ücretsiz havuzlarının olduğundan bahseden Başkan Karalar, "Baharda buz pisti, yazın havuzumuz var. Büyük bir gurur ve sevinçle buz pistimizin açılışını yaptık. Adana çok sıcak bir kent. Sıcaktan dolayı güneşe ateş edenler var. Bizde 50-60 derece sıcaktan dolayı, bu pisti kurduk. Adana’da buz pisti bir hayaldi ve biz çocukların hayallerini gerçek hale getiriyoruz. Birincisi hakikaten buz pisti olmayacak yerde buz pisti kuruyoruz, ikincisi de çocuklara çevreci bilinci yüklüyoruz. Çocukları küçük yaşta çevreci yetiştirmeye çalışıyoruz. Üçüncü olarak da spor var. Çocuklar ne kadar mutlu görüyorsunuz. “ ifadelerini kullandı.

 

Açılışı yapılan buz pistinin Mayıs ayı ortalarına kadar açık kalacağı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.