TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakalım ne olacak?

Adana’nın gezilecek müstesna yerlerinden Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bici bici ve WC yerlerinin işletme devri konusu Büyükşehir Belediyesi meclisi gündemine taşındı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bakalım ne olacak?

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan büfe bici bici yerleri ve WC yerlerinin işletmeciliğinin devrine ait teklif maddesi komisyona sevk edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Mart ayı ikici bileşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Murat Cevheri bucak başkanlık yaptı. 15 Gündem Maddesi’nin yer aldığı oturumda geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve kabul edilen Yerli Güney Sarısı Sığırı Yem Destek Projesi tekrar gündeme alındı. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nın Yerli Güney Sarısı Sığırı Yem Destek Projesi’ne ait gündem maddesi görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.  

Konuyla ilgili bilgi veren Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, “Geçen sene Kozan Feke, Saimbeyli’de büyük baş hayvanları olanlara verdiğimiz bir destek. Onu bugün tekrar mecburen meclis onayına sunduk. Aynı miktarda Tarım İlçe Müdürlükleri’nin verdiği listeye göre verilecek. Mevcudun üzerine yüzde 50 de koyulacak.” dedi.

MHP Meclis üyesi Mehmet Yasa ise, “Bu konu hükümetimizin uzun yıllar önce başlattığı bir çalışmaydı. Sarı ırk ineklere yapılan bir destek vardı. Burada hükümetin amacı sarı ırk inek yerli daha dayanıklı olduğu için destek vermek. Bu Feke’nin ve Kozan’ın ilçelerini kapsayan bir çalışma genel bir çalışma değil. İl ve ilçe tarımda bulunan listelere göre çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.  

 Bir diğer madde ise Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan büfe bici bici yerleri ve WC yerlerinin işletmeciliğinin devrine ait teklif maddesi oldu. Bu madde de komisyona sevk edildi. Komisyonda görüşülecek madde tekrar meclis gündemine alınacak. Gündeme alınacak bu maddenin derinlemesine görüşülüp vatandaşların gölü izleyebilecekleri tarafa yer verilmemesinin daha uygun olacağı ifade ediliyor.

“Yüreğir İlçesi, Karşıyaka Mahallesi’nde 22 ha alan büyüklüğündeki riskli alan olarak ilan edilen alana yönelik komisyon raporu” maddesi ise, polemiğe neden oldu.

Başkan Cevheribucak, “Bu mahkeme kararı değil. Yüreğir Belediyesi afet riski olarak ilan ettiği yerlerden vazgeçmiş. Eski köylü garajının olduğu yer burası.” şeklinde bilgiler verdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, “Ben buna bir şey demiyorum. Riskli ilan alan etmek bakanlar kurulunun elinde. Biz burada yetkimizi aşıyoruz.”  dedi.

Oylamaya sunulan gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Ak Parti grubu bu maddeye çekimser oy verdi. Diğer gündem maddeleri tek tek karara bağlanmasının ardından oturum sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.