TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentin iklimi bizler için ilham kaynağı

Dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Palomba, Adana’da mimar ve tasarımcılarla buluştu, Adana’yı gezdi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kentin iklimi bizler için ilham kaynağı


 

 

ADANA(İLKHABER) - Dünyaca ünlü markalar için ürün tasarımı ve sanat danışmanlığı yapan, dünyanın en iyi tasarım stüdyolarından birine sahip olan ünlü İtalyan mimar ve tasarımcı Roberto Palomba, Adana’da mimar ve tasarımcılarla buluştu.

   2 dönem yönetimde görev aldığı Çukurova Genç İşadamları Derneği’nde başarılı çalışmalar yapan Kazım Tosun, iş hayatında da Adana’ya katkı koymayı sürdürüyor. Kazım Tosun’un, kardeşleri Mustafa Oğuz, Orhan ve Serkan Tosun ile birlikte 13 yıl önce Adana’ya kazandırdıkları, kentin önde gelen mimarlık ve yapı konsept mağazası Archtura, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Roberto Palomba’yı Adana’da ağırladı. Archtura Mimarlık ve Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Tosun, özel uçakla gelen Roberto Palomba’ya, Adana’yı gezdirdi, tanıttı, mağazasında da Adana ve çevre illerden gelen yaklaşık 160 mimar, iç mimar ve tasarımcıyla buluşturdu. Toros Caddesi’ndeki Archtura Showroom’da gerçekleşen buluşmada tasarım ve mimarlık üzerine konuşan Palomba, ilk kez geldiği Adana’ya hayran kaldığını vurguladı. “Tasarımda engel tanımayan” yönüyle de bilinen Palomba, “Bu iklim, bu atmosfer biz tasarımcılar için en güzel ilham kaynağı. Dünyaca ünlü Adana Kebabı’nı da yeme fırsatı buldum. Bu güzel kenti daha detaylı gezmek, sadece kebap yemek için de olsa yine geleceğim” dedi.

   ‘TASARIM YAŞAM ŞEKLİDİR’

   Bölgenin tanınmış iç mimar, mimar ve tasarımcılarıyla buluşmayı gerçekleştiren Archtura ekibine teşekkür eden Palomba, “Tasarım yaşam şeklidir. Bir aşk hikayesidir. Biz aşkımızı, sevgimizi tasarıma dönüştürüp, Laufen ürünleriyle birleştirerek insanlara sunuyoruz. 25 yıldan uzun süredir her şeyi eşimle birlikte tasarlıyoruz. İnsanlar için avizeler, mobilyalar, banyo ürünleri, oteller, yatlar tasarlıyoruz. Eğlenceli ve şanslı bir hayatımız var. İnsanlar için tasarımlar yaratıyor, bu tasarımları daha sonra ürünlerle insanlara sunuyoruz. İnsanlar için çalışıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu. İyi tasarımın da tek başına yetmediğine dikkat çeken Palomba, “İyi tasarlanmış bir ürünün iyi kalitede üretilmesi ve doğru ortamda kullanılması da esastır. Bu yapıldığında ürünün markaya da etkisi ve katkısı olur. Hayatımızda her şey değişiyor. Biz değişiyoruz, insanlar değişiyorlar, her yeni gün farklı şeyler yaratmakla kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bu nedenle statik duran bir vizyona sahip değiliz. Felsefi bir vizyona sahibiz ve insanların kendilerini daha iyi hissetmeleri için çalışıyoruz. Yaptığımız tasarımlarla insanlar kendilerini daha mutlu hissetmelidirler. Benim tasarımımı mekanında uygulayan insan, kendini huzurlu ve mutlu hissetmeli. Tasarımlar mekan içindeki sükûnete, huzura katkı koymalı. Tek hedefimiz  de budur” dedi. Türk meslektaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu da yaşadığını da vurgulayan Palomba, katılımcılarla sohbet etti, sorularını cevaplandırdı.

   Archtura Mimarlık ve Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Tosun da, dünyaca ünlü tasarımcıyı Adana’da misafir etmenin heyecanını ve onurunu yaşadıklarını belirterek, “Tasarım ve mimarinin güzelliği ve hedefi insanları mutlu etmesi. Yaptığı tasarımlarla gerçekten çok güzel etkiler bırakan sayın Roberto Palomba’ya bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyoruz. Adana’da her biri mesleklerinde ön plana çıkan mimar, iç mimar ve tasarımcılarımızın çalışmalarıyla daha yaşanabilir, konforlu ve ergonomik yaşam mekanları yaratılıyor. Mimar ve iç mimarlarımızın dokunuşlarıyla projeler anlam kazanıyor, hayat buluyor” diye konuştu. Kazım Tosun, Roberto Palomba’ya oluşumu milyonlarca yıl süren kehribar taşından yapılmış tespih hediye etti.

 

 

 

 

Roberto Palomba kimdir ?

 

Bir cok otorite tarafindan dünyann en iyi 10 tasarımcısindan birisi olarak tanımlanan Roberto Palomba, meslektaşı ve eşi Ludovica ile birlikte Milano’da 1994 yılında Palomba Serafini şirketini kurdu. Tüm dünyada mimari projeler ve tasarım sergileri yapan Roberto Palomba, birçok ünlü marka için de sanat danışmanlığı ve ürün tasarımı yapıyor. Mimarlık, iç tasarım, endüstriyel tasarım, tasarım yönetimi, sergi tasarımı, grafik tasarım, sanat yönetimi ve pazarlama danışmanlığına yönelik projeler geliştiren Roberto Palomba, dünyanın önde gelen firmaları için özel tasarımlar yapıyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.