TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin Kalesi’ni de yazacağım

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, “Yeni Yüzyıl Kütler ve Bağımsızlık” adlı kitabını imzalayıp Vali Yaman’a hediye etti

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin Kalesi’ni de yazacağım

               

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İMKKHABER) - AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yeni çıkan kitabı olan “Yeni Yüzyıl Kürtler Ve Bağımsızlık” kitabını imzalayarak Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’a makamında hediye etti.

Gerçekleşen takdim töreninde Milletvekili Miroğlu Vali Mustafa Yaman’a hitaben, “Sayın Valim elinizdeki kitap beraber tanık olduğumuz trajik bir tarihin ve dönemin kısa bir özeti. Ve cenaze merasimlerinde beraber gözyaşı döktüğümüz ve memleketlerine uğurladığımız şehitlerimizin hatırlarına dair hikâyelerin yer aldığı bir kitaptır. Sizinle beraber bu dönemde çalışmak ve üniter birliğimize yönelmiş tehditlere karşı birlikte mücadele etmek için benim için gurur vericidir. Size ve şimdiden bir rol model olarak halk arasında örnek bir kadın ve örnek bir insan olarak görülen saygıdeğer hanım efendi Gülseren Hanım’a saygı ve muhabbetle”  ifadelerine yer verdiğini söyledi.

“Biz bir aileyiz”

Yeni Yüzyıl Kürtler Ve Bağımsızlık adlı kitabını imzalayıp Vali Yaman’a takdim ettikten sonra açıklamalarda bulunan Milletvekili Miroğlu, “Aktif politikanın içerisindeyiz ancak yazmaya ve konuşamaya devam ediyoruz. Yazmayı sürdüreceğiz. Çünkü içinde bulunduğumuz dönemleri hatta yakın dönem tarihini, yakın döneme ait siyasi hafızanın bilhassa genç kuşaklar tarafından bilinmesi insanların önümüzdeki dönemde doğru siyasi tercihler yapmasına sebep olacaktır. Yeni Yüzyıl Kürtler Ve Bağımsızlık kitabı siyasi hikayeye bir katkıdır. Kitap belki yüzyıla dayanan ve son yakın tarihimizi birazda irdeleyen bir kitap oldu. Mardin’de Sayın Valimize, dostlarımıza, kurum temsilcilerimize imzalayıp gönderdim. Çünkü bunu bir borç olarak gördüm. Biz burada bir aileyiz. Siyaset kurumu ve devletimizin kıymetli kurumları arasında ne kadar uyumlu, karşılıklı, iyi niyetlere, diyaloga açık ilişkiler kurabilirsek bu netameli dönemi de o kadar rahat atlatabiliriz inancındayım. Buna hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız. 3 yıla yaklaşan milletvekilliğim döneminde burada değerli kurum temsilcilerimizle iyi bir mesaimiz oldu. Birçok şey paylaşmaktan geçiyor. Acıyı, yası paylaşmaktan geçiyor.” dedi.

“Mardin kalesinin açılması 2018 yılını geçmemeli”

Okuyucularına yeni bir kitabın müjdesini veren Miroğlu, “Mardin kalesiyle ilgili edebiyat metni tadında okunabilecek bir kitap yazmak istiyorum.  Kitabı bu yıla yetiştirmek istiyorum. Kalenin açılması 2018 yılını geçmemeli. Sayın Cumhurbaşkanımız Cumartesi günü Mardin’de olacak bu dileğimizi dile getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın haberi de var. Zaman zaman bu konuda talimatlar verdi. Ama bir türlü talimatlar yerine gelmedi. İnşallah talimatlar bu ziyaretten sonra yerine gelir. Bu vesileyle AK Parti oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımızı Cumartesi günü yapacağımız Miting ve kongreye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Miroğlu’na  sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Bir siyasetçinin şehrine, ülkesine, milletine sadece siyasi katkı sağlamadığını hepimiz biliyoruz. Siyasetçi aynı zamanda şehrine, beraber olduğu, sorumlu olduğu vatandaşlara karşı da sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer görevlerde kalkınma da sağlıyor. Sayın Vekilimiz bir aydın olar akta siyasetin yanında hemşerilerine, dostlarına ve beraber yaşadığı insanlara sosyal, kültürel bir kalkınmada sağlıyor. Vekilimize sağladığı katkılardan dolayı ilin bir yöneticisi olarak teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Milletvekili Miroğlu Mardin Valiliği Özel Kalem Müdürü Cengiz Ergül’de “Yeni Yüzyıl Kürtler Ve Bağımsızlık” kitabını imzalayarak hediye etti.

        MİROĞLU GAZATECİLİĞİ VE KONUŞMALARI HER ZAMAN TAKDİRE ŞAYANDİR

Gazeteci,yazar ve araştırmacı olan Ak parti Mardin milletvekili Orhan Miroğlu ile beraberindeki parti mensupları valiye kitabını takdim ettikten sonra valide kendisine teşükkür ederek bu başxarının devcamını diledi.

Seçmenleri tarafından her zaman dik duruşu ve özellikle konuşmalarında ülkenin içinde bulunduğu sorunları Avrupa ülkelerindeki konferanslarında yaptığı konuşmaları mardin halkı arasında takdirle karşılanıyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.