TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kime güveneceğiz?

Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Mumcuoğlu, tüketicilerin aldığı ayıplı mallar ve benzeri durumlar için sadece 2017 yılında 591 bin 4 kez Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kime güveneceğiz?


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda 2017 yılında vatandaşların 591 Bin 4 kez Tüketici Hakem Heyetine başvurdukları açıklandı.

Adana Adliyesi içerisinde bulunan Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Av. Turgay Mumcuoğlu, tüketici hakları ile ilgili bilgiler verdi. Tüketicilerin aldığı ayıplı mallar ve benzeri durumlar için sadece 2017 yılında 591 Bin 4 kez Tüketici Hakem Heyetine başvurduklarını belirten Mumcuoğlu, “2017 yılı içerisinde Tüketici Hakem Heyetlerine ulaşan 591 Bin 4 tüketici şikayeti olup, bunun 274 Bin 131 adedi finansal hizmetler sektöründen, 209 bin 813 adedi perakende ticaret sektöründen, 46 bin 452 adedi abonelik hizmetleri sektöründen, 11 bin 474 adedi ulaşım, sağlık, eğitim hizmeti sektöründen, 4 bin 343 adedi turizm hizmeti sektöründen, 44 bin 794 adedi diğer hizmetlerden olup, Tüketici Hakem Heyetleri bu şikayetlerin altından kalkmaya büyük bir özveriyle gayret göstermeye çalışmıştır.” dedi.

TÜKETİCİ MAHKEMELERİNİN DE İŞ YÜKÜ ARTTI

Tüketici bilincinin de gelişmesi gerektiğini belirten Mumcuoğlu, “Tüketici bilincinin gelişmesi için gerekli çalışmalar yapılmış, bilindiği gibi eski 4077 sayılı yasa değiştirilerek 6502 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında” kanun yürürlüğe girmiştir. Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra değiştirilen  tüketici tanımı nedeni ile gerek tüketici hakem heyetlerinin bunlara bağlı olarak tüketici mahkemelerinin iş yükü artmıştır. 2017 yılında Anayasa Mahkemesi  kayıp kaçak olarak adlandırılan ve tüketicilerden alınan  bedellerinin iptali için yapılan başvuruyu değerlendirmiş ve reddederek kayıp kaçak bedellerinin alınabileceği, Anayasaya aykırı olmadığı yönünde karar verdiği için artık enerjide kayıp kaçak bedelleri de biz tüketicilere yansıyacağı için mağdur duruma düşmüş bulunmaktayız.” diye konuştu.   

İCRA YOLU AÇILDI

Mumcuoğlu,  icra yolunun açıldığına dikkat çeken, “Yine daha önce Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmadan icra takibi yapılamayacağına ilişkin hükümde 20/11/2017 tarihinde yürürlüğe giren 7306 sayılı “bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına” dair kanunun 12.maddesine göre bu zorunluluk kaldırılarak doğrudan icraya başvurma yolu açılmıştır. Bu durum tüketicilerin aleyhine olup, bazen tüketicilerimiz haklarında  açılan icra takiplerine itiraz hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerdir, bu nedenle güncellenmiş adreslerini Mernis’e kaydettirmeleri, ara ara E Devlet üzerinden haklarında açılan bir takip olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.” şeklinde konuştu.  

RAKAMLAR DEĞİŞTİ

Tüketici Hakem Heyetine olan başvurulardaki parasal sınır değerinin değiştiğine dikkat çeken Mumcuoğlu, “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanunda belirlenen tüketici hakem heyetlerinin  parasal sınırları değiştirilmiş, bu yıl Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçelerde  İlçe  Tüketici Hakem Heyetine olan başvurulardaki parasal sınır 4.570,00 TL’ye, İl Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda parasal sınır 6.860,00 TL. ye çıkartılmıştır. Artırılan bu parasal sınırlar mahkemelerin iş yükünü azalttığı bir gerçektir.  Tüketicilerimiz Hakem heyetlerindeki gecikmeden şikayet etmektedirler. Bunun için Bakanlıkça Tüketici Hakem Heyeti yönetmeliğinde değişiklik yapması gerekeceği düşüncesindeyiz.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM VERİLMELİ

Mumcuoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Hakem Heyetlerinde kullanılmaya başlanan  TUBİS yazılım sisteminin tüm tüketici hakem heyetlerinde uygulanmasını, tüketici hakem heyetlerinde çalışan personele düzenli olarak eğitim verilmesini, bu eğitimlerin barolar tarafından ve tüketici örgütleri ile irtibatlı olarak yapılmasının  sağlanmasını, hakem heyetlerinde görev yapan raportör sayısının arttırılmasını, hakem heyetlerine atanacak bilirkişilerin Adliyelerdeki bilirkişi listesinden atamasının sağlanmasını, heyetin buna önem göstermesini, tüketici hakem heyeti üyesi olacak kişilere eğitim verilerek sertifika almasının sağlanması ve bu sertifikayı alacak kişiler arasından Tüketici Hakem Heyeti Temsilcilerinin belirlenmesi, en önemlisi hakem heyeti kararlarında belli bir standarttın oluşturulması için çalışmalar yapılması, ayrıca Tüketici Hakem Heyetine sunulmayan belgelerin mahkeme aşamasında sunulması halinde mahkemelerin buna itibar etmemesi yönünde Adalet Bakanlığınca ortak bir çözüme varılması halinde Tüketici hakem Heyetleri daha sağlıklı ve hızlı karar vereceği düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımıza zaman zaman yeni mevzuattan bilgiler vermek suretiyle basın bültenleri komisyonumuzca hazırlanmış ve duyurular yapılmıştır.”

 ALO 175’E ÇAĞRI YAĞIYOR

Alo 175 çağrı hattına 352 bin 291 çağrı yapıldığını anımsatan Mumcuoğlu, “Bunun 347 bin 485 tanesi cevaplandırılarak tüketiciler yönlendirilmiştir. Baro Tüketici Hakları Komisyonu olarak bir yıl içerisinde 23 vatandaşımızın başvurularını değerlendirip, yardımcı olunmuştur. Görüldüğü gibi bu kadar yoğunluğun içerisinde mahkemelere gitmeden tüketicilerimize haklarını en kısa yoldan verebilmek için Tüketici Hakem Heyetleri ve Bakanlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Onları bir kez daha kutluyoruz. “ ifadelerini kullandı.

DOLADIRICILIKLARA DİKKAT

Mumcuoğlu, tüketicileri telefon ve benzeri dolandırıcılık konularında da uyararak, sözlerini şöyle tamamladı; “Bazı konularda tüketicilerimizi uyarmakta fayda görmekteyiz. Dolandırıcılara karşı uyanık olmalıyız. Bankadan “promosyon kazandınız” gibi vaatlere itibar etmemeliyiz, tatil için erken rezervasyon yaptırdığımızda mutlaka seyahat sigortası yaptırmalıyız. Aldığınız ürünlerin kullanma kılavuzunu okumadan ürünü çalıştırma yoluna gitmemeliyiz. Hazır ambalajlı olarak satışa sunulan gıda maddelerinin içeriklerini mutlaka okuyunuz. Suları pet şişe yerine cam şişelerde tüketiniz. Uzun süre güneş altında bekleyen pet şişe sularını kullanmayınız. Evlerde kullandığımız tasarruflu ampul, floresan gibi aydınlatma araçlarını kullanım ömrü bittiğinde veya arızalandığında çöpe atmayıp atık toplama kutularına atılmasına özellikle dikkat ediniz. Sağlığımız açısından GDO’lu ürünleri kullanmamaya özen gösteriniz. Adana Barosu olarak, Tüketici Hakları Haftasını kutlar, saygılar sunarız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.