TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’nun yeni hizmet binasının temeli atıldı

Adana Tabip Odasının yeni hizmet binasının temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, TMMOB’ye bağlı oda başkanları, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, hekimler, proje mimarı Erkan Karakaya ile davetliler katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ATO’nun yeni hizmet binasının temeli atıldı

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Tabip Odasının yeni hizmet binasının temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, TMMOB’ye bağlı oda başkanları, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, hekimler, proje mimarı Erkan Karakaya ile davetliler katıldı.

 

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN

Eski oda binasının fiziki ömrünü tamamladığını, oturma riski taşıdığını ve orada ciddi otopark sorunu yaşandığını açıklayan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı açılış konuşmasında “Eski odamızda yaşadığımız birçok sorunun yanı sıra hemen yanındaki binanın kentsel dönüşüme gitmesi, iki bina arasında sıkışık kalarak ekonomik değerini çok fazla yitirecek olması yönetim olarak bizleri bir arayışa itti. İşin ehli meslek odalarından aldığımız görüşler doğrultusunda hareket ettik. Aldığımız genel kurul kararı ile temeli attığımız bu arsayı alarak hekimlere yakışır bir hizmet binası yapıyoruz. Yeni binamızın projesinde 250 kişilik toplantı, konferans salonu, sergi salonu, fuaye, kafe-restoran, sekreterya ve idari bölümler, kütüphane, arşiv, 40-50 kişilik iki adet küçük toplantı salonları planlandı. Binamız bittiğinde sadece hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza değil, diğer demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına da hizmet verecektir. Tabip Odası yönetim kurulu olarak yeni binamızın hekimlerimize, tüm sağlık çalışanlarına ve Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

RAMAZAN AKYÜREK

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 14 Mart 2018’de attığınız bu temelin bir yıl sonra modern bir binaya dönüşerek 14 Mart 2019 yılında açılmasını temenni ediyorum. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerin kendilerine yakışır bir hizmet binası yapmalarını başkanımız Hüseyin Sözlü ve tüm Adanalılar adına tebrik ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

SONER ÇETİN

14 Mart’ın bir bayram olarak kutlanması gerektiğini ama hekimlerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “14 Mart Tıp Bayramlarının coşkulu kutlanmasını arzu ediyoruz ama özellikle acil servislerde görev yapan hekimlerimizin maruz kaldığı saldırılar içimizi yakmaktadır. 14 Martta bu temelin atılmasını anlamlı buluyorum. Doktorlarımızın nefes alacağı, birbirlerini görebileceği çağdaş mekana kavuşmuş olursunuz. Binanızın önü bizde yeşil alan görülüyor sanırım. Park Bahçeler Müdürüme talimat vereceğim. Binanıza bütünlük sağlayacak şekilde yeşili bol bir park yaptıracağım. Yinede her şeye rağmen bayramınızı kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

 

AYHAN BARUT

İnsanların sağlıklı ve kaliteli yaşamasını sağlayan hekimlerin Tıp Bayramını kutluyorum diyerek konuşmasına başlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Yıllarca oda başkanlığı yaptım. Bir bina kazandırmanın, yapmanın nedenli zor, güç ve onurlu olduğunu bilirim. Çok güzel bir yerde güzel bir bina yapılıyor. Bu anlamda bu özel günde yeni hizmet binasının temelini atan tabip odası yöneticilerini özellikle kutluyorum. Konferans salonu yapmaları Adananın önemli bir ihtiyacını da karşılayacak. Hayırlı olsun.” dedi.

 

MUZAFFER YÜKSEL

14 Mart Tıp Bayramını Sağlık Haftası olarak da değerlendirdiklerini söyleyen SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Adana da salona gerçekten büyük ihtiyaç var. Tabip odası bu ihtiyacı yeni binasıyla gidereceği görülüyor. Hükümet emekli hekim ve sağlık personeline fazla yardımcı olmasa da tabip odasının yeni binasının yapılmasıyla özellikle emeklilerin gelip çay içip, yemek yiyebileceği nezih bir yer olacaktır. Bu binanın hizmete açılmasında da beraber olmak arzusuyla hayırlı uğurlu olsun diyorum. “dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte Adana Tabip Odası Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.