TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özlemle kutladık!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yıl dönümü kutlamasında coşku tüm yürekleri sardı

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özlemle kutladık!

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. Yıl etkinlikleri Atatürk Parkı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene katılan protokol üyeleri, gaziler, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrencilerden oluşan kalabalık grup buradan İstasyon Meydan’ında yapılacak tören alanına kadar Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü.

ATA’NIN ADANA’YA GELİŞİ CANLANDIRILDI

İstasyon’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya trenle gelişi canlandırıldı. Trenin gelişini alkışlarla karşılayan kalabalığı trenin içinde bulunan gaziler selamladı. Daha sonra trenden inen bir gazi beraberinde getirdiği Türk Bayrağı’nı Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’a verdi. Mustafa Aydın, bayrağı alarak 3 kez öpüp alnına koydu. Daha sonra ise, İstasyon önünde yapılan törene geçildi.

ONUNLA AYNI HAVAYI TENEFÜS EDİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan buradaki törende bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milli Mücadele yıllarında Adana’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ilham kaynağı olduğunu söyledi. Adana’nın milli mücadelenin ve Atatürk ruhunun ta kendisi olduğunu savunan Başkan Sözlü, “Gazi Adana’ya geldiğinde İstasyon Meydanı’ndan Atatürk Parkına geçmiştir. Bu alanlarda onunla aynı havayı teneffüs ettiğimize inanıyorum" dedi.

AYDINLIK BİR GELECEK HAZIRLAMIŞTIR

 Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'yı çok sevdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milli mücadelesini Adana'nın desteğiyle, ilhamıyla kazandığı gibi yine bu bereketli toprakların ilhamıyla Hatay'ı da büyük bir diplomasi örneğiyle vatana katmıştır. Adana iklimi besleyici ve yüreklendiricidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda Türk milletine aydınlık bir gelecek hazırlamıştır.”

ŞİİRLER OKUNDU

Törende öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra törene katılan protokol Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.