TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın fiyatları uçtu

Havalar ısındı ve düğün sezonu açıldı. Ancak Suriye’de yaşanan olaylarında etkisi ile tavan yapan altın fiyatları evlenecek çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Çeyrek altının fiyatı 298 Lirayı gördü.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Altın fiyatları uçtu


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Havalar ısındı ve düğün sezonu açıldı. Ancak Suriye’de yaşanan olaylarında etkisi ile tavan yapan altın fiyatları evlenecek çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Çeyrek altının fiyatı 298 Lirayı gördü.

Altın fiyatlarında ki hareketlilik sürüyor. ABD`nin Suriye`deki kimyasal saldırı iddialarına askeri yanıt verme ihtimali tartışılırken ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı Tweet`ler altın fiyatlarının rekor seviyelere çıkmasına neden oldu. Altının gramı yüzde 2,30'luk büyük artışla 181 TL’yi buldu. Yürekleri ağza getiren altındaki bu hızlı çıkış ile çeyrek altın fiyatı 297 lirayı gördü. Yarım altın 596, tam altın 1188, Cumhuriyet altını 1195, ons fiyatı ise 1352 TL’ye kadar çıktı.

DÜŞÜŞÜ BEKLEYECEKLER

24 ayar has altın gram fiyatı bir ay içinde yüzde 5 seviyesinde yükseldiği öğrenildi. Altına yatırım yapanlar fiyatların yükselmesi ile mutlu oldu. Ancak birde bu duruma üzülen kişiler oldu. Düğün sezonunun açılması ile fiyatların yükselmesi evlilik hazırlığı yapanları olumsuz etkiledi. Düğün alış verişi yapacak evlilik hazırlığındaki gençler, fiyatların düşmesini bekleyecekleri öğrenildi.

HERKESİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

22 Ayar bilezik, çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi takıları evlenecek çiftlerin ve düğüne gidecek kişilerin alması gerektiğini anlatan vatandaşlar, “Düğün sezonu açıldı. Ancak altın fiyatının bu denli yükselmesi evlenecek çiftler kadar vatandaşlarada olumsuz yansıdı. Düğüne gidecek kişiler mecburen 22 Ayar bilezik, çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi altın alıp düğüne gitmek zorundalar. Düğünlere eli boş gidilmez. Bu nedenle bu yükselmeden herkes olumsuz etkilendi” dediler.

DOLAR DA YÜKSELDİ

Fiyatların artması ile elinde altını olanlar bozdurmak için kuyumculara yöneldi. Ancak iş yapamayan kuyumcuların altın bozdurmakta isteyenleri nakit sıkıntısı çektikleri için geri çevirdikleri savunuldu. Altınla birlikte dolar fiyatında da ciddi bir artış yaşandı. Dolar gün içerisinde 4.1826 seviyelerine kadar yükseldi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.