TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Elim Sende” Projesi

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Adana genç-İMO üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’ndaki öğrencilerle birlikte “Elim Sende” projesini hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Elim Sende” Projesi


ADANA(İLKHABER) - İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Adana genç-İMO üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’ndaki öğrencilerle birlikte “Elim Sende” projesini hayata geçirdi. “Elim Sende” Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi “Engelsizmir” Projesi içerisinde 2014 yılından bu yana İzmir Engelsiz Sanat Derneği önderliğinde birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte uygulanıyor. Proje, 2018 yılı için de okullarda devam ediyor.
PROJENİN AMACI
“Elim Sende” Projesi, ilkokul öğrencilerinin, farkındalık çalışması kapsamında Özel Eğitilebilir Alt Sınıf öğrencileri ile kaynaşmalarını pekiştirmek, aynı zamanda öğrenciler ile katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine yardımcı olmak, özgüvenlerini ve yaratıcılıklarının artmasına destek olmayı amaçlıyor. “Elim Sende 2018 Proje” etkinlik uygulaması İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, İstanbul ve Zonguldak illerinde uygulanacak.
İZMİR’DEN SONRA İLK ŞEHİR ADANA
İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Adana genç-İMO üyeleri de projeyi gerçekleştirmek üzere yoğun bir istek ve coşkuyla girişimde bulundu. Gerekli izinlerin alınmasının ardından, “Elim Sende” Projesinin İzmir dışındaki ilk uygulaması Adana’da, Adana genç- İMO öğrencilerinin gönüllü çalışmalarıyla Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nda başladı.
HEDEF
Adana genç-İMO üyeleri ve ilkokul öğrencilerinin keyifli, eğitici zaman geçirdiği uygulamada, yapılan çeşitli etkinliklerle Mustafa Kemal İlkokulu’nda eğitim gören Özel Eğitilebilir Alt Sınıf öğrencileri ile diğer sınıflardan öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması ve öğrencilerde empati duygusunun gelişimine katkı sağlamak hedeflendi.
6 GÜN SÜRDÜ
genç-İMO öğrencileri, pek çok etkinliğin birlikte sürdürüldüğü 5 gün süren çalışmaların ardından, uygulamada yer alan Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu öğrencilerinin üç grup halinde, kendi hayal güçlerinin eseri olan oyunların gösterimini yaptığı altıncı günle uygulamayı tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.