TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim sistemi böyle düzelmez

Adana Tiş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Güler, yüz akı üniversitelerin adlarının değiştirilmesinin çok yanlış olacağını savundu:

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eğitim sistemi böyle düzelmez

 

ADANA(İLKHABER) - 15 yeni üniversite kurulmasıyla ilgili kanun tasarısının TBMM’ye sunulmasıyla bazı üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinin İbni Sina ve  Hacı Bayram Veli Üniversitelerine bağlanmasının doğru bir yöntem olmadığını ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Eğitim sistemi bu yöntemle düzelmez. Yüz akı üniversitelerimizin isimleri değiştirilmemelidir.” dedi.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni kurulan İbni Sina Üniversitesi’ne, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin de Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne bağlanacağının açıklanmasının ardından tepkisini dile getiren Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yazılı açıklama yaparak “Türk Diş Hekimliği tarihi İstanbul Üniversitesi ile başlar. Bunca yıllık birikim ve gelenek isim değişikliği ve bölünme ile yok edilmesi demektir.” dedi.

“OKUL AİDİYETİ KAYBOLUR”

Başkan Dt. Fatih Güler, aynı şeyin Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için de geçerli olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Bir okulun eski mezunları ile yeni mezunları arasındaki bağ, okul aidiyeti ve onun getirdiği dayanışmayla sağlanır. Bu ortadan kalkacağı gibi İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tüm dünyada tanınan ülkemizin yüz akı üniversiteleridir. Bu fakültelerde yer alan öğretim üyelerinin bilim insanlarının yayınları makaleleri dünya literatürlerine girmiş, kayda geçmiş, ülkemizin tanınırlığını bilinirliğini artırmıştır. Bu bir basit isim değişikliği değil, birikimlerin geleneklerin yok edilmesidir.

“TARİHSEL ŞAHSİYETLERE

SAYGIMIZ SONSUZDUR”
Bizim İbni Sina gibi Hacı Bayram Veli gibi saygıdeğer tarihsel şahsiyetlere saygımız sonsuzdur. Bu isimler adına üniversite kurulması son derece isabetlidir. Yanlış olan; var olan ve ismiyle kurumsallaşmış, içeriğiyle bütünleşmiş fakültelerin isim değişikliği ile kökünden koparılmasıdır. İnsanın mezun olduğu fakülte, üniversite kimliğinin bir parçası gibidir. Bunun isminin değiştirilerek hafızalarımızdan uzaklaştırılması kabul edilemez. Bu konuda TBMM’deki milletvekillerimizin gerekli hassasiyeti göstereceği inancıyla yanlıştan dönülmesini temenni ederim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.