TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akyürek: Halk yararına hizmetler üretiyoruz

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, belediyelerinin durmak bilmeden, halkın yararına hizmetler ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akyürek: Halk yararına hizmetler üretiyoruz

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, belediyelerinin durmak bilmeden, halkın yararına hizmetler ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye meclisinde konuşan Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Hüseyin Sözlü Başkanlığı süresince yapılan hizmetleri anlattı. Her alanda belediye olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Akyürek, alt yapıdan, içme suyuna, trafikten, yeni yollar ve bulvarlar açmaya kadar yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi Adana geneline hizmetler üreten devasa bir kurum olduğunu kaydeden Ramazan Akyürek,  kendilerinin il geneline hizmetle mükellef bir kurum olduklarının altını çizdi.

ADANA’DAN MÜNİH’E 4 DEFA GİDİP GELİR

Bugüne kadar yapılan içme suyu şebekeleri hakkında bilgiler veren Akyürek, “İçme suyu şebekemiz 8 bin 400 kilometredir. Şöyle izah edeyim Adana’dan Münih’e 2 Bin 819 kilometre yol var. Adana Almanya Münih arası 2 Bin 819 kilometredir. Ama Adana’nın genelinde içme suyu şebekesi 8 bin kilometredir. Yani Münih’e 4 defa gidip gelirsiniz. Bu 8 bin kilometrelik içme suyu şebekesinde bir arıza olduğunda yarım saat su kesildiğinde hepimiz zıplıyoruz. ” dedi.

İÇME SUYU ŞEKEBEKİ DÖŞEDİK

2 milyon, 3 milyon Türk lirası para harcayarak, içme suyu şebekesi döşediklerini ve yol yaptıklarını kaydeden Ramazan Akyürek, “Bu kadarlık devasa bir şebekenin mutlak bir şekilde çalışması hiçbir aksamaya mahal bırakmayacak bir şekilde o borulardan temiz su akmasının temini gibi işletmesi büyük bir sorumluluk olan kentimizden sadece bir örnek bu.  Kanalizasyonu ve diğer hizmetleri saymıyorum. Hal böyleyken Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının yerel bütçeden gelen paya ait olmadığını söylemek belli bir rakamsal hakkaniyet olabilir. Ancak Adana Büyükşehir Belediyesi 200 kişinin istihdam edildiği yerde. 2 milyon, 3 milyon Türk lirası para harcayarak, içme suyu şebekesi döşüyor, yol yapıyor.” diye konuştu.

ADANALI KAR EDİYOR

Ramazan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin kar amaçlı bir kuruluş olmadığını işaret etti. Belediyelerinin halka hizmet etmek amaçlı bir kuruluş olduğunu vurgulayan Ramazan Akyürek, “Büyükşehir Belediyesi 1 milyon ekmek üretiyor. Her ekmekten zarar ediyor. Tüm imkanları ortaya koymuş hizmet ediyor Büyükşehir Belediyesi. Kim kar ediyor peki. Tabi ki Adanalı. Adana’nın gerek gıda sektöründeki balansını kurmak, gerek ulaşım sektöründeki dengesini kurabilmek için zarar edeceğini bile bile bu hizmetlerin devam ettiriyor. Adana Büyükşehir Belediyesinin mali bütçesini incelerken Adana’ya hizmet noktasında neler yapılabildiğini, neler yapılması gerektiğini göz önüne almalıyız.” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİN BÜTÇESİ BİLE YETMEZ

Hüseyin Sözlü Başkanlığı’nda kente çok sayıda yeni bulvar ve köprü kazandırıldığını savunan Ramazan Akyürek, “Adana’nın en büyük sıkıntısı alt yapı hizmetlerinin dışında şuanda trafik. Adana’da Fuzuli Caddesi’ni hatırlarsınız. Mustafa Kemal Paşa Bulvarını Selahattin Çolak yaptı. Sayın Aytaç Durak’ta Kenan Evren, Turgut Özal gibi bulvarları yaptı. Bunun ötesinde yeni bir bulvar yok. Hüseyin Sözlü yönetimindeki belediyemiz 9 bulvarın ve köprünün temelini attı ve yapımı hızla ilerliyor. Adana’nın trafik sorununa çözüm bulmak mevcut yerleşim yerlerini kamulaştırma yaparak, yol genişleterek mümkün değil. Bu bütçeye hükümetin bütçesi bile yetmez. Ancak yeni yollar açılır, mecburen gidilmesi gerekli olan, devlet, kamu ve özel kuruluşlara dağıtılırsa ancak böyle mümkün olabilir. Ki büyükşehir belediyesi bu yoldadır.” ifadelerini kullandı.

KÖYDEN KENTE ULAŞIM KOLAYLAŞTI

Yeni yollar ile köylerden kentte ulaşımın kolaylaştığını vurgulayan Ramazan Akyürek, “Tabi ki yeni bulvarlar, tek yön uygulaması, Adana geneline yapılan 120’ye yakın köprü, 190’a yakın menfezin yapımı da kırdan kente gelişimi veya köyden ilçeye gelişimi büyük ölçüde rahatlatmıştır. Bizde nerede durduğumuzu bilelim. Nereden geldiğimizi ve nerede olduğumuzu, nereye gideceğimizi de bilelim. Bunun planlamasını doğru ve rantable yapalım. Bu ilçe belediyeler içinde geçerli, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler içinde geçerli. “ dedi.

SÖZ VERMEDİĞİ HİZMETLERİ YAPTI

Ramazan Akyürük, Adana’ya 4 yılda en iyi hizmeti gerçekleştirdiklerini ve yeni yeni projeler kazandırdıklarını anlattı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün söz vermediği halde bir çok yeni projeyi Adanalılara kavuşturduğunu dile getiren Ramazan Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü,

“Ben Adana’ya 4 yıldır yepyeni şeyler kazandıran, söz vermediği halde ‘karnı yarığı’ kapatan, söz vermediği halde Devlet Bahçeli Köprüsü’nü yapan, söz vermediği halde Adnan Menderes Bulvarını yepyeni bir çevreye kavuşturan ve buna benzer bir çok hizmeti gerçekleştiren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye, yönetim kadrosuna ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.