TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamuru yüze çevirdiler!

20. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen 'Mask Atölyesi'ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler, tiyatroda kullanılan maskeleri yapmayı öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çamuru yüze çevirdiler!


ADANA (İHA) - 20. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen 'Mask Atölyesi'ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler, tiyatroda kullanılan maskeleri yapmayı öğrendi.
20. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatroları heykeltıraşı İlhan Ateş tarafından 'Mask Atölyesi' düzenlendi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler, 'Paper Mache' tekniğiyle maske yaptı.
Katılımcılardan Esranur Göral, hayatında ilk defa çamurla maske yaptığını belirterek, “Maskelere ilgi duyduğum için etkinliğe katıldım. Bundan sonra da devam ettirebilirim. Beceriyor gibiyim ama bir tarafıyla diğer tarafı bazen uyuşamayabiliyor” diye konuştu.
Heykeltıraş İlhan Ateş ise Commedia dell'arte maskelerini çalıştıklarını belirtti ve atölye çalışması hakkında , şunları söyledi:
“Bunlar profesyonel tarzda, sahnelerde kullanabileceğimiz maskeler olacak. Tamamlandıktan sonra da bugünün anısına öğrencilerimize hediye edeceğiz. Bu tekniği öğrendikten sonra artık herkes kendi maskesini yapabilecek. İleride belki bunu da bir meslek haline getirebilirler. Biz mesleğin sırlarını ya da nasıl olacağını tanıtıyoruz. Birçoğu belki ilk defa eline çamur aldı. Belki bunlarla tanıştırarak sanata yön verip ileride sanatçı olacak kişilere ışık tutuyoruz diyebilirim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.