TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçakalanı Ortaokulu göz kamaştırdı

‘Bilime İz bırakıyoruz’ sloganı ile Uçakalanı Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Şenlikte yapılan göster ve projeler tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uçakalanı Ortaokulu göz kamaştırdı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-‘Bilime İz bırakıyoruz’ sloganı ile Uçakalanı Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Şenlikte yapılan göster ve projeler tam not aldı.

Okul içerisinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği ve Fuarı’na, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Birbirinden değerli projelerin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği’nde öğrenciler danışman öğretmenleriyle birlikte önemli başarılara imza attı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında hazırlanan gösteriler gerçekleştirildi.

BOZACIOĞLU: BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR OKUL

İlk olarak bir öğrenci tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ilgili bilgiler verildi. Ardından ise, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu bir konuşma yaptı. Bozacıoğlu, konuyla ilgili bilgiler veren öğrencinin annesini konuşma esnasında yanına çağırdı. Böyle değerli bir evlat yetiştirdiği için anneye teşekkür eden Bozacıoğlu, Uçakalanı Ortaokulu’nun kendisi için çok önemli bir okul olduğunun altını çizdi. 

BU OKULA GELMEYİ ÇOK ARZULUYORUM

Bu okula gelmeyi çok arzuladığını belirten Bozacıoğlu, “Seyhan ilçemizde yüzlerce okul var, binlerce öğrenci evladım var ama Uçakalanı Ortaokulu benim için çok özel bir okul. Özellikle bu okula gelmeyi arzu ettim. Sizlerle olmaktan çok memnunum. Sayın Valimiz gelecekti bugün, ancak başka bir programının çıkması nedeniyle gelemedi kendisi.”dedi.

TEK AMACIMIZ VAR

Öğrencilere evlatlarım diye hitap eden Bozacıoğlu, “Bizim tek amacımız var. Bu çocukları topluma faydalı yapmak, akıllı yapmak, meslek sahibi yapmak. Bizim başka bir derdimiz olabilir mi? Olmaz. İnşallah benim evlatlarım böyle olacaklar. İyi olacaklar, güzel olacaklar. Öğretmenleri gibi öğretmen olacaklar, müdürleri gibi müdür olacaklar, kaymakamları gibi inşallah kaymakam olacaklar. İnşallah biz ölmeden de onları göreceğiz ve onlarla gurur duyacağız.” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bozacıoğlu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında projelerin birbirinden değerli projelerin üretildiğini hatırlattı. Emeği geçenlere teşekkür eden Bozacıoğlu, “Ben bu proje kapsamında emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Okul müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah hep böyle yüzümüz gülsün. Böyle güzel yürekten aileler yetiştiren anneleri tebrik ediyorum. Şuanda yanımda bulunan anneyi özellikle tebrik ediyorum. Kızı çok güzel bir konuşma yaptı. Bizleri de sevindirdi.” şeklinde konuştu.

TÜRKÜ DİNLETİSİ

Daha sonra plaket töreni ile program devam etti. Ardından ise, müzik grubu tarafından hazırlanan türkü dinletisi gerçekleşti. Turnam gidersen Mardin’e gibi birbirinden değerli türküleri seslendiren öğrenci Kaymakam Bozacıoğlu ve törene katılanlardan tam not aldı.

ELLERİNDE ALEV TAŞIDILAR

Son alarak ise, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Sorumlusu İdris Arslan’ın iki öğrencisiyle birlikte gerçekleştirdiği nefesleri kesen gösteri deneyine geçildi. Öğrenciler deney gösterisi esnasında alevleri ellerinde taşıdı. Görenlerin gözlerine inanamadığı gösteriyi başarıyla gerçekleştiren Arslan ve öğrencileri tam not aldı.

NEFES KESEN DENEY

Nefes kesen deney ile ilgili sorularımızı yanıtlayan İdris Arslan, gösteride su, sıvı sabun ve çakmak gazı kullandıklarını belirterek, “Yaptığımız gösteride su, sıvı sabun ve çakmak gazı kullandık. Yani bütan dediğimiz malzemeleri kullanarak elimizde ufak bir ateş tutma deneyi yaptık. Suyun içerisinde sıvı sabun ve çakmak gazını karıştırıp, bu karışımın köpüğünü aldığımız zaman elimizde birkaç saniye süren bir ateş topu oluyor.  Aslında bu bilenen bir deney. Biz sadece burada uyguladık.” dedi.

20 PROJE YER ALDI

Okul Müdürü Rojin Aktay, Proje Sorumlusu İdris Arslan, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında 20 projelerinin olduğunu söylediler. Projelerde 42 öğrencinin görev yaptığını belirten Aktay ve Arslan, “ 42 öğrencimiz, 16 danışman öğretmenimiz projelerimizde görev aldılar. Bir birinden değerli projeler hazırlandı.” diye konuştular.

STANTLARI TEK TEK İNCELEDİ

Daha sonra Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, projelerin hazırlandığı stantları tek tek dolaşarak öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden bilgiler aldı. Seyhan Kaymakamını karşılarında gören öğrenciler sunumlarını kaymakam amcalarına yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı. Bozacıoğlu, öğrencilerden bilgi aldıktan sonra onlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

AİLELERDE DESTEK VERDİ

Renkli görüntülerin oluştuğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğrenciler, daha sonra okula gelen misafirlere tek tek projelerini anlattı. Öğrencileri ailelerinin de destekleyerek okula gelmeleri dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler ailelerinden ve öğretmenlerinden aldığı destekle projelerine daha hakim oldukları gözlendi.

İKİNCİ KEZ DÜZENLENDi

Öte yandan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın bu yıl ikinci kez Uçakalanı Ortaokulu’nda gerçekleştiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.