TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜ, Botanik Bahçesi’ne ek hizmet binası yaptı

Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerine sahip 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde açılış heyecanı vardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇÜ, Botanik Bahçesi’ne ek hizmet binası yaptı


ADANA(İLKHABER) - Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerine sahip 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde açılış heyecanı vardı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesine bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Neredeyse Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren kurulmaya çalışılan, yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesi Projesi tamamlanarak bilim dünyasına ve halka açıldı.

Tekfen Holding ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in desteğiyle ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'nde 200 dönümlük alanda kurulan bahçeye 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi' adı verilmişti.

 

Yeni Yapılan Yönetim ve Hoşgeldin Binaları Törenle Açıldı.

Resmi açılışın ardından Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde bir açılış heyecanı daha yaşandı. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle yapılan yönetim binası ile hoşgeldin binası, düzenlenen törenle açıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve akademisyenlerin katılımıyla yeni hizmet binalarının kurdeleleri kesildi.

Botanik Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan törende yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'de botanik bahçesi kurulması için en uygun yerin iklimi nedeniyle Çukurova Bölgesi olduğunu anımsattı. Bahçenin kuruluşuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Çakan, Botanik Bahçesi'nin insanların gezdiği, ilgili öğrencilerin eğitim gördüğü, çocukların üretim ve hasat yaptığı bir mekân haline geldiğini söyledi. Koruma altına alınan bitki türlerinin gelecek nesillere aktarılması adına büyük bir görev üstlendiklerini kaydeden Prof. Dr. Çakan, açılışı yapılan yönetim ve hoşgeldin binalarının eğitim amaçlı kullanılacağını ifade etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “40 Yıllık Proje Tamamlandı…”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesine bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Botanik Bahçesi kurmanın kolay bir iş olmadığının altını çizen Prof. Dr. Kibar, projenin arkasında büyük bir ekip, büyük bir emek ve büyük bir maddi kaynak kullanımı olduğunu söyledi.

 

Açılışın ardından akademisyenler yeni hizmet binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki resimli Türkçe Türkiye Florası Ansiklopedisini armağan etti.    

           

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.