TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözütek güven tazeledi

Adana ESOB'un 26.Olağan Genel Kurulu'nda zafer Başkan Nihat Sözütek'in oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözütek güven tazeledi


ADANA(İLKHABER) - Adana ESOB'un 26.Olağan Genel Kurulu'nda zafer Başkan Nihat Sözütek'in oldu.

 

TESK Genel Başkan Vekili Burhan Aksak'ın divan başkanlığında gerçekleştirilen Adana ESOB 26.Olağan Genel Kurulu'nda, başkanlık yarışında iki aday çekişti.  Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, genel kurulda oy kullanan 563 delegeden 314'ünün oyunu alarak ilk seçiminden başarıyla çıkarken, diğer aday Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer ise 245 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı.

 

Büyük ilgi gören Adana ESOB 2018 Olağan Genel Kurulu'nun Anneler Günü'ne rastlaması nedeniyle açılış konuşmalarında başta Şehit Anneleri olmak üzere tüm Annelerin Günü kutlandı. Oy kullanımında öncelik bayanlara verildi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, genel kurula gönderdiği mesajla başarı dileklerini iletirken, seçim sonrası da Başkan Nihat Sözütek'i arayarak kendisini ve ekibini kutladı.

 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin'in de katıldığı, Bakanlık Temsilcileri nezaretinde yapılan genel kurula başlanmadan divan oylaması yapıldı. Verilen teklifin oy birliğiyle kabulü üzerine TESK Genel Başkan Vekili ve Muş ESOB Başkanı Burhan Aksak Divan Başkanı,  Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı ve Adana Marangoz - Mobilyacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Ercan da Başkan Yardımcılığı'na seçildi.  Divan katipliklerini de,  Tufanbeyli Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Cuma Sardoğan, Adana Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal ile Oto Galericiler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Kubilay Yudum yaptılar. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra yönetim, denetim faaliyet raporları ile bilanço ayrı ayrı okunarak ibraya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi. Yeni dönem çalışma programı ve tahmini bütçenin okunup oylanıp, kabul edilmesinden sonra başkan adayları kürsüye çıkarak projelerini açıkladılar. Birlik Başkanı Sözütek, başta Şehit Anneleri olmak üzere tüm Annelerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile yurdumuzun her cephesinde ve Afri'nde vatan için kahramanca çarpışarak hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve şükranlarını sunarak söze başladı.

 

Sözütek, 2015’de Başkan Kazım Barışık'ın vefatından sonra devraldığı bayrağı bugüne kadar dimdik ve başarıyla taşıdıklarını, bu süreçte kendisine destek veren tüm can dostlarına teşekkür ettiğini belirterek, "26.Genel Kurulumuzda, geçmişin hesabını yüzümüzün akıyla, önce Allah'a sonra sizlere veriyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Yüce Rabbime hamdolsun ki, Nihat Sözütek olarak veremeyeceğim hiçbir hesabım da yoktur. Biz sizlerin emanetini taşıyoruz. Bu ulvi göreve talip olurken de bugüne kadar yaptığımız hizmetler, geçmiş dönemde de ortaya koyduğumuz eserler en büyük güç kaynağımız ve referansımız olmuştur. Sizleri seviyor, sizlere güveniyorum. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler." diyerek alkış aldı.

 

Seçim kurulu görevlileri, oyları tasnif edip sonuçları açıkladığında salonda büyük coşku yaşandı. Genel kurula katılan 563 delegeden 314'ünün oyunu alan Nihat Sözütek'in listesi seçimi kazanırken,  Niyazi Göğer 245 oyda kaldı.

 

Seçim sonucunun açıklanmasından sonra alkışlar arasında Göger, Sözütek’i kutladı ve “Hayırlı olsun” dedi.

 

Başkan Sözütek de, Anneler Günü gibi anlamlı bir günde önemli bir seçimi kazanmalarından dolayı, destek veren, vermeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, "Sevgili esnaf ve sanatkar dostlarım, can dostlarım. Böyle bir günde, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum, bize destek veren katkı sağlayan, burada bulunan ve bulunmayan tüm dostlara, Divan Başkanlığına, Seçim Kuruluna, Ticaret İl Müdürlüğüne, Polis Teşkilatına, Emniyet Müdürüne, hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada hep beraber kazandık. Adana kazandı. Hakkınızı helal edin, sağolun, var olun."

 

Sözütek başkanlığındaki yönetim kurulunda; Mustafa Göktaş, Kenan Yılmaz, Ünal Kurt, Yalçın Avcı, Ahmet Akçay, Yusuf Ziya Üçdağ, Mustafa Atlı, Mustafa Gökay Karakuş, denetim kurulunda; Bülent Öğrü, Rabia Ülkü Uçar, Zürhan Kurt, Oğuz Başman, Nuri Zengin, disiplin kurulunda;Selahattin Güler, İbrahim İkidağ, Mesut Yalı, Memduh Özalp ve Osman Susar yer aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.