TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara: Projeleri kabul edin

Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı 5. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı son oturum gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kara: Projeleri kabul edin


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı 5. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı son oturum gerçekleşti. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Zafer Kara, müteahhitlerin bina yaparken doğalgaz bağlarken yaşadıkları sıkıntılarının olduğunu söyleyerek, belediye başkanlarından yardım istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen oturumu Meclis Başkanı Murat Cevheribucak yönetti. 40 gündem maddesinin yer aldığı oturum öncesi gündem dışı bir konuşma yapan Murat Cevheribucak, tüm eczacı ve çiftçilerin 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü Eczacılık Haftası ve 14 Mart Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

GÜLAÇTI HELALLİK İSTEDİ

27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili aday adaylığını açıklaması nedeniyle meclis üyeliği görevinden istifa eden Ozan Gülaçtı’da Mayıs ayı son oturumuna katılarak, mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Meclis üyelerinden helallik isteyen Gülaçtı, “4 yıl boyunca birlikte görev yaptık. Acısıyla tatlısıyla 4 yıl geçti. Başarılı çalışmalara imza attık. Bundan sonra da Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

MÜTEAHHİTLERİN SIKINTILARI VAR

Ak Parti Belediye Meclis üyesi Zafer Kara, müteahhitlerin sıkıntılarının olduğunu söyledi. Müteahhitlerin senede 10 bin tane konut ürettiğini anlatan Kara, her bir konuta doğalgaz için 4 bin lira para harcadıklarını belirtti. Harcanan parayı boşa harcadıklarını savunan Kara, “Bu parayı boşa harcıyoruz. 2 bin metrekareden daha fazla inşaat yaptığınız zaman, toplu doğal gaz sistemi yapmak gerekiyor kanunen. Biz aynı zamanda her eve münferit doğalgaz işi yapıyoruz ve 2 defa iş yapmış oluyoruz. Eğer belediye başkanlarımız bir karar alırda projeyi sonunda daire sahiplerine imzalatmak kaydıyla getirin derse işimiz olabiliyor. Bakanlıkla görüştüm.” şeklinde konuştu.

KABUL ETMELİLER

Belediye başkanlarının projelerini kabul etmelerini isteyen Kara, “Belediye başkanları bizim projelerimizi kabul etsin. Belediyenin buna yetkisi var. Doğalgazdan diyorlar ki, “Bütün hane sakinlerinin imzası varsa bezim için fark etmez” Ama doğalgaza gitmek içinde iskan almak gerekiyor. Eğer münferit yapmışsan ortak alanı yapmamışsan iskan vermiyor belediye. Dolayısıyla iki arada bir derede kalıyoruz. Onun için biz istiyoruz ki belediye başkanlarımız müracaat ettiğimizde bizim münferit projelerimizi kabul etsin. Bunu mecliste gündeme getirelim.” diye konuştu.

GEREKLİ KARARA BAĞLANDI

Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, konunun gelecek ay gündeme alınması için yazı işlerine talimat verdi. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri yapılan oylamalarla gerekli karara bağlandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.