TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat sektörü rahatladı

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, hükümetin konut faiz oranlarını 0.98’e indirmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İnşaat sektörü rahatladı



 

ADANA(İLKHABER) - AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) Başkanı Mustafa Karslıoğlu hükümetin İnşaat sektörü ile ilgili aldığı kararları çok olumlu bulduğunu açıkladı. İmar Affının öncelikle bürokratik açıdan akabinde mahkemelik birçok sorunun ortadan kalkacağını, Konut faizinin neredeyse yarı yarıya (1.80) olan faiz oranının 0.98 indirilmesinin ekonomik olarak piyasaya inanılmaz katma değer katmasının yanında sirkülasyon olarak canlanma getireceğini vurguladı.

 

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında “ Bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin sektöre çok olumlu derecede faydası olacağını, hükümetin kararını olumlu bulduklarını” söyledi. Başkan Karslıoğlu “ İnsanlar ev alamadığı için çocuklarını evlendiremiyordu. Bu alınan karar sektörü yüzde yüz rahatlatacaktır. Tek isteğimiz bu indirimin seçimden sonrada devam etmesi ve ayrıca diğer kamunun haricinde özel bankalarında indirime gitmesinin gerekliliğidir. Faizlerin düşmesi sektöre can suyu oldu. Tüketici eski orana göre bir dairede 70 – 80 bin TL daha az ödeyecektir. İnanıyorum birkaç ay içerisinde satılık levhaları bir bir inecektir. Fakat daha önce kredi kullananlara da yeni konut faizi oranlarından yapılandırma imkanı verilmelidir. Dedi.

 

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Bu indirimle konut ihtiyacı olup da yüksek faiz nedeniyle bunu erteleyen alımlar harekete geçecektir. Hem tüketici hem üretici kazanacak. İnşaat sektöründeki likiditenin artmasıyla diğer sektörler de olumlu etkilenecek. İlk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 15 gibi bir düşüş vardı. Önümüzdeki üç aylık süreçte bunu telafi ederek geçen yılı yakalarız. Geçen yıl 1,4 milyon konut satılmıştı. Bu şekilde gitseydi yakalayamazdık ancak şimdi geçen yılı yakalayacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.