TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlılara devlet şefkati

Yaşlıların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürülmelerini sağlaması amacıyla Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yaşlıyım Huzurluyum’ projesi başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yaşlılara devlet şefkati


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKJHABER) –  Yaşlıların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürülmelerini sağlaması amacıyla Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yaşlıyım Huzurluyum’ projesi başlatıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş; “Yaşlılarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek, sosyal hayatın içerisinde olmalarını sağlayacağız. Büyüklerimizin gittikleri her kurumda, bulundukları her ortamda saygı görmeleri için toplumsal bilinçlendirme çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

Güney Adana’da yaşayan yaşlıların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürülmelerini sağlaması amacıyla Adana Valiliği himayesinde, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yaşlıyım Huzurluyum’ projesi başlatıldı.

Bu proje ile yaşlıların aile içerisinde mutlu, yaşam standartları yüksek öz bakımları ile birer birey olmaları hedeflenmekte olup, Güney Adana’da ikamet eden yaşlıların karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme planlanıyor.

Ayrıca proje ile bölgede bulunan muhtarlıklar, kahvehaneler. Kur’an kursları, Halk Eğitim Merkezleri, halk otobüsleri, Aile Sağlığı merkezleri, belediyeler ve okullar ile etkili faaliyetler yapılacak.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen projenin açılış programına Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, kamu ve sivil tolum kuruluşu temsilcileri ile proje paydaşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, katılımcılara Güney Adana Kalkınma Programı tanıtım filmi ile anlatıldı.

Ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ülkemizde yaşlı sağlığını iyileştirme çalışmalarını yoğun bir şekilde yapıldığını belirterek; “Yaşlılık, çevresel faktörlere uyum sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar dünya nüfusunun gün geçtikçe yaşlandığını ortaya koymaktadır. Bu gerçekten hareketle ülkemizde yaşlı sağlığı ile ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir” dedi.

Adana’da ‘Yaşlıyım Huzurluyum’ projesi ile yaşlılarımızın özellikle ailelerinin yanında desteklenerek mutlu yaşlılık olgusunu pekiştirmeyi hedeflediklerine değinen Vali Demirtaş sözlerine şöyle devam etti;

“Yaşlılarımızın başlıca sağlık sorunları değerlendirildiğinde, 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın, genellikle kronik bir rahatsızlığının olduğu görülmektedir. Bu durum Sağlık Bakanlığımızı, kronik hastalıklara yönelik önleme ve kontrol programı ile yaşlı sağlığını iyileştirici faaliyetler üzerinde yoğunlaşmaya sevk etmiştir.

Bizler de Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, “Yaşlıyım Huzurluyum” projesi ile yaşlılarımızın özellikle ailelerinin yanında desteklenerek mutlu yaşlılık olgusunu pekiştirmeyi hedefliyoruz.

Güney Adana Bölgesindeki 60 yaş üzeri, geliri olan ya da olmayan, yatalak veya Alzheimer hastası yaşlılarımızın, bakım ve rehabilite aşamasında karşılaştıkları sıkıntıları, tüm kamu kurumlarımızın işbirliğinde çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz.

“SİZLERİN YAŞAM TECRÜBESİ BİZLERİ HER TÜRLÜ TEHLİKEYE KARŞI KORUYAN ZIRH GİBİDİR”

Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’ye verdiği “Ey Oğul, ananı ve atanı say! Bil ki bereket, büyüklerle beraberdir.” nasihati, medeniyetimizin büyüklerimize bakış açısını, veciz bir biçimde özetliyor. Evet, bu aziz vatanın bolluğu, bereketi, selameti, huzuru, güveni büyüklerimizle beraberdir. Sizlerin engin yaşam tecrübesi, bilgisi, irfanı ve duası, bizleri her türlü tehlikeden koruyan bir zırh gibidir.

“YAŞLILARI BAŞTACI EDEN MEDENİYETİN EVLATLARIYIZ”

Bizleri büyüten, bu yaşlara getiren büyüklerimizin, hizmetlerin en güzellerine layık olduğunu kalbimizden ve zihnimizden asla çıkarmıyoruz. Ne mutlu bizlere ki, yaşlılarını baş tacı eden bir medeniyetin evlatlarıyız. Ne mutlu bizlere ki, büyüklerimize tatlı sözlerle seslenmeyi önceleyen bir inancın temsilcileriyiz. Allah, sizleri başımızdan eksik etmesin.

Bilesiniz ki Allah’ın izni ve sizlerin duaları ile yaptığımız her işten alnımızın akıyla çıkıyoruz. Bugün sizlere göstereceğimiz ilginin yaşlandığımızda görmek isteyeceğimiz yaklaşım olduğunu biliyor; o istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tüm çabamız sizlere layık birer evlat olabilmek içindir. Tıpkı bizleri küçükken koruyup kolladığınız gibi, bizler de sizlere hak ettiğiniz ilgiyi, özeni, sevgiyi ve saygıyı göstermeye azami gayret gösteriyoruz.

ADANA ‘YAŞLI DOSTU KENT’ OLACAK

Din görevlilerimizden öğretmenlerimize, muhtarlarımızdan sağlık çalışanlarımıza varıncaya kadar kamu personellerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek Adana’yı “yaşlı dostu kent” haline dönüştürme azminde ve kararlılığındayız. Yaşlılarımızın aileleri ile birlikte nefes aldıkları, mutlu, huzurlu, güvenli bir şehir olma yolunda atılması gereken adımları bir bir atmaya devam edeceğiz.

Yaşlılarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek, sosyal hayatın içerisinde olmalarını sağlayacağız. Büyüklerimizin gittikleri her kurumda, bulundukları her ortamda saygı görmeleri için toplumsal bilinçlendirme çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

“DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ YANINIZDA”

Yaşlılarımızın hor görüldüğü, aşağılandığı, itilip kakıldığı manzaraları, bu şehrin hafızasından sonsuza dek sileceğiz. Devletimizin şefkat elini, her daim şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin ve tüm ihtiyaç sahiplerinin üzerinde hissettirmeye devam edeceğiz.

Malumunuz yarın Anneler Günü. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizim için gecesini gündüzüne katan; dertlerimize ortak ettiğimiz, sevinçlerimizi paylaştığımız koruyucu meleklerimizin, tüm annelerimizin anneler gününü şimdiden en kalbi duygularımla kutluyorum. Annelerimize sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ise proje ile Adana’da yapılan çalışmalara değinerek şöyle konuştu;

“Yaşlıyım Huzurluyum projesi ile özellikle Seyhan ve Yüreğir ilçelerimizde yaşlılarımızın karşılaştıkları zorlukların önüne geçmek, aile bağlarının önemine vurgu yapmak, mutlu ve huzurlu yaşlanmayı, birey temelli, kurum temelli olmasının ötesinde aile temelli ve toplum temelli, aile yanında sağlamak temel hedefimizdir.

“HAYAT STANDARTLARINI YÜKSELTECEĞİZ”

Güney Adana’da yaşayan yaşlılarımızın gerek aile içi, gerekse çevresiyle olan bağlarını geliştirmek, sosyal, kültürel ve manevi açıdan yaşama kalitelerinin standartlarını yükseğe çıkarmak ve bu vesileyle de dezavantajlı bir fert ve aile durumuna düşmelerini engellemeyi hedeflemekteyiz.

Bu proje ile gelecek nesillerin yaşlılarımızdan öğrenecekleri hayat tecrübeleriyle daha mutlu ve daha huzurlu bir aile ortamında yaşayarak, yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacaktır.

Güney Adana’da yaşayan ailelerin mahallelerinde yaşayan yaşlılarımıza sahip çıkarak manevi değerlerine de aynı anda sahip çıkıldığını ve aile bağının önemi vurgulanacaktır.

Proje ile bölgede yaşayan yaşlılarımızın problemlerinin tespiti yapılarak özellikle aile destek programı kapsamında görevlilerimizin ulaşımda, sağlık merkezlerinde, okullarda, mahallelerde, camilerde sorunlarının giderilmesi için beraberce harekete geçmeyi hedeflemekteyiz.

Yaşlılarımızla ilgili diğer kurumlarımız tarafından tespit edilip yönlendirilecek her türlü duruma müdahale edilerek oluşabilecek sıkıntılar önceden bertaraf edilmeye çalışılacaktır”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.