TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Türkleri Hıdrellez Şenliği’nde bir araya geldi

Geleneksel olarak her yıl kutlanan Balkan Türkleri Hıdrellez Şenliği, binlerce Balkan Türkü’nü bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Balkan Türkleri Hıdrellez Şenliği’nde bir araya geldi


ADANA(İLKHABER) - Geleneksel olarak her yıl kutlanan Balkan Türkleri Hıdrellez Şenliği, binlerce Balkan Türkü’nü bir araya getirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere geniş bir protokol katılımının da gerçekleştiği etkinlikte ozanlar söyleşti, halk oyunları gösterileri yapıldı. Hıdrellez Şenliği, Faruk Yılmaz’ın seslendirdiği Balkan- Rumeli türküleri ile sona erdi.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen geleneksel Hıdrellez Şenliği’nin bu yıl 29’cusu gerçekleştirildi. Sarıçam Yörük Ormanı’nda Pazar günü düzenlenen Hıdrellez Şenliği programında binlerce Balkan Türkü bir araya geldi.  

“HIDRELLEZ BARIŞ DEMEK, HUZUR DEMEK…”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Hıdrellez programında açılış konuşması yapan Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, “ Hıdrellez, barış demek, huzur demek, doğanın canlanması demek. Bu gün tüm dileklerin kabul olması umudu ile kıymetli dostlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

BALKAN TÜRKLERİ, OMURGAMIZDIR

Balkan Türklerinin bugüne kadar çok acı bedeller ödediğini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Balkan türküleri dinlediğim zaman içim ‘cız’ eder. Bir bölgede türkü yakılıyorsa, orada sizin hikayeniz var demektir.  Ama bu hikayeleri dün olduğu kadar bugün yazamıyoruz. Balkanlar’da hala kardeşlerimiz var. Onlara yeni bir kıvılcım, bir destek vermek için yeni türküler yazmamız lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de yeni methiyeler yazmamız gerekir. Balkan Türklüğü, milletimizin temel değerlerini ifade etmede ve yüceltmede bizim en temel yapıtaşımız, omurgamızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize onların armağanıdır. Allah Balkan Türklerinden razı olsun” şeklinde konuştu.  

HIDIRELLEZ GELENEĞİ YAŞATILMALI

Hıdrellez geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu tür etkinliklerin önemine değinen Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Balkanlarda yüzyıllardır yaşayan Türklerin tarih boyunca milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu günün aynı zamanda Anneler Günün olduğunu hatırlatan Duygun; Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm şehit annelerinin,  tüm annelerin ve anne adayları kızlarımızın anneler gününü de kutladı.”  Yaklaşan seçimde Balkan Türkleri olarak değişik listelerden milletvekili adayı olacak hemşehrilerimiz var. Balkan-Rumeli kökenli veya camiamıza hizmeti geçmiş her partiden, her soydaşımızın arkasında durmalıyız. Buradan hepsine şimdiden başarılar dilerim” dedi.

 

GENİŞ VE ETKİN KATILIM…

Binlerce vatandaşın da katılım gösterdiği Hıdrellez Şenliğine Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Teoman Yılmaz, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mümtaz Altıparmak, Aski Strateji Geliştirme  Dairesi Başkanı Nusrettin İlhan, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Murat Yaren, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Selma Duygun, Adana Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Haluk Boran, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvodo, Sarıçam CHP İlçe Başkanı Celal Güven,  Sarıçam İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Köse, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Yüreğir İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Kara, İYİ Parti GİK Üyesi Nihal Ağca, Emek ve Demokrasi Platformu Başkanı Nejat Altınok, Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Özgür Kara,  Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Doğru Tercih Eğitim Kurumlarının Sahibi İbrahim Sivri, Türkiye Kuvayı Millîye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Fehmi Kekilli, Adana Çölyak Derneği,  Ceyhan Kırımlılar Dernek Başkanı İsmail Taymaz, Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Kadirli Sumbaslılar Derneği Başkanı Abdullah Çalık, Çevretepe Arnavutlular Derneği Başkanı Evren Kaya ile Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu üye dernek başkanları ve Adana Kardeş Kültür Dernekleri Platformu  üyeleri katılım gösterdi.

Halk ozanları söyleşisi,  Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ve mehteran takımı gösterisi ile devam eden  Hıdrellez Şöleni  Balkan Rumeli sanatçısı Faruk Yılmaz konseri ile sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.