TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kudüs protestosunda polisten örnek davranış

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması ve buna tepki gösteren 50'den fazla Filistinlinin İsrail askerlerince öldürülmesi, Adana’da protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kudüs protestosunda polisten örnek davranış


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması ve buna tepki gösteren 50'den fazla Filistinlinin İsrail askerlerince öldürülmesi, Adana’da protesto edildi. Sağanak yağmur altında yapılan basın açıklamasında çocukların ıslandığını gören polis memuru tüm çocukları bir araya toplayarak kendi şemsiyesini çocuklara verdi.

Yaşanan gelişmeler nedeniyle ABD'nin Adana Konsolosluğu önün hareketli saatler yaşandı. İlk olarak Gökkuşağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ABD Adana Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Yanlarında küçük çocuklarda bulunan dernek üyeleri yaşanan gelişmeleri protesto etti. İlk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan protesto etkinliği daha sonra basın açıklaması ile devam etti. Bu sırada sağanak yağmurun etkisini göstermesiyle anneleri ile birlikte bulunan yaşları 2 ila 8 arasında olan küçük çocuklarda yağmur altında ıslanmaya başladı. Bunu gören bir polis memuru tüm çocukları bir araya toplayarak çocukların ıslanmaması için kendi şemsiyesini çocuklara verdi. Çocuklara baba şevkatiyle yaklaşan polis memuru hem göstericiler tarafından, hem de meslektaşları tarafından takdirle karşılandı.

KADINLAR KARARI KINADI

Daha sonra devam eden protesto gösterisinde grup adına bir açıklama yapan Sema Akyol, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararını kınadıklarını söyledi. Milyonlarca Filistinliyi adeta açık bir cezaevinde yaşamaya mahkum eden İsrai’in, yaklaşık 7 bin Filistinliyi hapishanelerde tutsak ettiğini kaydeden Akyol, “Müslümanlar olarak diyoruz ki küresel zulmün ve adaletsizliğin bu kadar ayyuka çıktığı ve sözün kar etmediği durumda keskin bir bilinçle başımıza getirilmeye çalışılan bütün oyunların farkın olmak zorundayız. Şunu hatırlatmak isteriz ki bugün ve önce de tarihte bir Filistinli ve Filistin vardı, bugünden sonra da Filistinli, Filistin ve Müslümanlar olacaktır.” dedi.

DUALAR EDİLDİ

Yağmur altında devam eden açıklama hayatını kaybedenler için duaların edilmesinin ardından son buldu. Bu açıklamanın ardından ise, konsolosluk önünde toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri bir araya gelerek yaşanan gelişmeleri protesto etti. Kalabalık grup adına burada bir açıklama yapan MAZLUMDER Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Önal, alınan kararı kınadıklarını belirtti. Bu toprakların bir çok Peygambere ev sahipliği yaptığını anlatan Önal, “Birçok Peygambere ev sahipliği yapmış, İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu kutsal Kudüs şehri yetmiş yıldır işgal altındadır. Vahiy kültüründen Neş’et eden birçok bir çok medeniyetin beşiği olan bu şehirde Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar barış içinde bir arada yaşamışlardır. Ta ki Siyonist Yahudilerin Filistin ve Kudüs’ü işgal etmeye başlanması ile barışın yerini işgal, katliam ve savaş almıştır.” diye konuştu.

SKANDAL KARAR

Alınan kararı skandal olarak değerlendiren Önal, “Kudüs’ün içinde olduğu Filistin toprakları, İsrail’in kurulduğu 1948 yılından sonra yavaş yavaş işgal edildi. 1967 Arap –İsrail Savaşı isimli tiyatrodan sonra ise Kudüs tamamen işgal edildi. Daha sonra 30 Temmuz 1980’de Kudüs işgalci İsrail tarafından tek taraflı ve zoraki bir dayatmayla başkent ilan edildi. Ancak bu karar ne BM ne de hiçbir devlet tarafından kabul gördü. İsrail’de konsolosluğu olan bütün devletlerin konsolosluğu Tel Aviv şehrindedir. Yalnız Siyonistlerin hamisi olan ABD Konsolosluğunu Kudüs’e alma kararı vermiş ancak bunu fiiliyata dökememişti. Bugün Trump yönetimi bu skandal karara imza atarak konsolosluğunu Kudüs’e taşınmıştır. Bu kararı kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BOMBA YAĞDIRIYOR

60 yıldır Filistin topraklarının siyonist İsrail devleti tarafından işgal edildiğini kaydeden Önal,  "Birkaç gündür protestolarımız devam ediyor. Bugün şuanda Kudüs’te, Gazze’de siyonist İsrail devleti bomba yağdırıyor. Yaptığı saldırılarla 60’a yakın Müslüman kardeşimizi katletti, 2 bin kişiyi de yaraladı. Tepkimizi göstermek adına ise bugün burada ABD Konsolosluğu önünde toplandık. Yaptıkları katliam, işgal ve hak ihlallerinden dolayı siyonizme nefretimizi eksiltmemeliyiz. Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, tüm Müslümanların ve insanlığın davasıdır. Mukaddes Kudüs'ün ve İslam devleti olan Filistin'in yönetimi tartışmasız olarak Filistinlilerin İslami, insani ve hukuki hakkıdır. Bu hakkın tecelli etmesi için Filistin topraklarının işgalci İsrail'in rejiminden kurtulması gerekmektedir. Kudüs Filistin'in başkentidir, kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Filistin toprakları insanlığın topraklarıdır. ABD'nin aldığı bu kararı tanımadığımızı ve bu zulme sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

                                        

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.