TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eczacılara huzur veren etkinlik

Adana Eczacı Odası(ADEO), Bilimsel Eczacılığın 179. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Sorumluluk gereği Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıları Yelken Restaurant’ta ağırladı. Birlikte yemek yedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eczacılara huzur veren etkinlik


ADANA(İLKHABER) - Adana Eczacı Odası(ADEO), Bilimsel Eczacılığın 179. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Sorumluluk gereği Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıları Yelken Restaurant’ta ağırladı. Birlikte yemek yedi.

ADEO Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Erdem Kızıltepe’nin katıldığı etkinlikte Seyhan Huzurevinde kalan yaşlı insanları bulundukları mekanın dışına çıkararak farklı hava solumalarını, farklı mekanlarda ağırlıyarak değişik yerler görmeleri ve değişik bir gün geçirmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen ADEO Saymanı Ecz. Sühendan Toksöz, yaptığı açıklamada “Eczacı Odası olarak normal görevlerimizin yanında Sosyal Sorumluluk gereği bir çok etkinlik yapıyoruz. Büyüklerimiz bizlere her zaman yaşlılarımıza saygı gösterip, sevgide kusur etmememizi öğrettiler. Bu sebeple her yıl 1-2 kez de olsa huzur evinde kalan yaşlılarımızı farklı mekanlarda ağırlayıp, ellerini tutup, yaşamlarına dokunarak güzel zaman geçirmelerini istedik. Yaşlılarımızın gözlerindeki ışıltıyı gördüğümüzden bu birlikteliğimizi geleneksel hale getirdik. Ben buradan gerek tüm halkımıza gerek STK’lara bir seslenişte bulunmak istiyorum. Huzurevlerini ziyaret etsinler. İnanıyorum ki bu ziyaretler kendilerinede iyi gelecektir. Çünkü bize iyi geliyor.Tüm insanlarımıza kaliteli ve sağlıklı yaşamlar diliyorum.” diye konuştu.

 

Huzurevi sakinlerine ağırlayan Adana Eczacı Odası yöneticilerinden Ecz. Sühendan Toksöz ve Ecz. Erdem Kızıltepe’ye teşekkür ederek çiçek veren Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ünzile Uzun Tülü, “Devletimiz huzurevinde kalan yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ama dışarıdan gelen her bir ziyaretçinin huzurevinde kalan yaşlı insanları çok mutlu ettiğini söyleyebilirim. Bizim halkımızdan istediğimiz huzurevimize gelsinler. Yaşlılarımıza dokunsunlar, hal hatır sorsunlar. Yaşlılarımıza bir oğul, bir evlat, bir kardeş olsunlar. Sevsinler sevindirsinler. Yaşlılarımızla birlikte geçirecekleri 5-10 dakika yaşlılarımızı mutlu edeceği gibi kendileri de huzur bulacaklardır.” dedi.

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi de veren Müdür Tülü, “Merkezimizde  60 yaş üzerinde olan, kendi kendine işini yapabilen insanları bünyemizde barındırabiliyoruz. Şu an 36 kadın 64 erkek mevcudumuzla yüz kişilik kapasitemiz tamamen dolu. Huzurevimizde seramız var. Toprakla uğraşmak isteyenler istedikleri ürünleri yetiştirebiliyorlar. Bocce denen bir sporumuz yaygınlaştı. Tüm huzurevleri arasında turnuvalar düzenleniyor. Geçen yıl takımımız Türkiye 3.sü oldu. Türk Sanat Müziği Koromuz var. Konser veriyoruz. El işi sergileri düzenliyoruz. Her ay, o ay içerisinde doğan tüm yaşlılarımıza doğum günü partileri veriyoruz. Geziler, piknikler düzenliyoruz. Bu vesile ile ben tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günlerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Seyhan Baraj Gölü’nün mavisi ve doğanın yeşil manzarası eşliğinde yenilen yemeğin ardından huzurlu bir gün geçiren huzurevi sakinleri ADEO yöneticilerine teşekkür ederek sevgi gösterdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.