TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşirelere plaket

Ebe ve Hemşirelik haftası etkinlikleri Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi yerleşkelerinde çeşitli törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hemşirelere plaket

ADANA(İLKHABER) - Ebe ve Hemşirelik haftası etkinlikleri Çukurova Üniversitesi ve Balcalı Hastanesi yerleşkelerinde çeşitli törenlerle kutlandı. Törenlerde 20 yılını dolduran hemşirelere teşekkür plaketi verildi.

Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonun da düzenlenen ilk törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, İl sağlık Müdürü Ahmet Çözer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rengin Güzel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yeşim Taşova, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, çok sayıda Akademisyen, Hastane Başmüdürü Ali Önal, Müdür Yardımcıları hemşireler ve aileleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Yunus Emre Aktaş, böylesine kutsal bir mesleği seçmiş olmaktan son derece onur duyduğunu ve mesleğinin zorluklarını bilerek hastalara nasıl daha fazla faydalı olabilirimin çabasına gireceğini ifade etti.

Yunus Emre Aktaş’ın ardından söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencisi Ümmü Derin Dere, ebelik mesleğinin son derece kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek, günümüz koşullarında mesleki anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ancak bu sıkıntılarında altından yine yapacakları bilimsel çalışmalarla kalkacaklarını dile getirdi. Derin Anneliğe ilk adımda her daim ebelerin büyük öneminin olduğunu da söyleyerek bu bilinçle hareket ettiklerini belirtti.

Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Refiye Özgen ise sağlığın bir insan hakkı olduğunu hemşirelerinde bu hakkın öncüsü olarak yola emin adımlarla devam ettiklerini vurguladı. Özgen, gerek hemşire gerekse ebelerin insan üstü bir çabayla görev yaptıklarına dikkati çekerek, bilimin ışığında sağlığın yadsınamaz unsurlarından biri olarak mesleklerinde daha da ileri noktalara gitmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rengin Güzel de yaptığı konuşmada sağlıkta bugün gelinen noktanın önemli olduğuna değinerek yapılan çalışmalarla geçmişteki sıkıntıların daha da minimize düzeylere indirildiğine işaret etti. Güzel, gerek hemşirelik gerekse ebelik mesleğinin sıkıntılarını bildiklerini ve bu konuda gerekli, çalışmalarında yapılacağına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü  Ahmet Özer, sağlıkta dönüşüm projeleriyle birlikte çok önemli bir yol alındığına değinerek, artık dünyadaki herhangi bir hastalığın Türkiye de görülüp görülmemesinin önemli olmadığını bir ülkede görülen rahatsızlık için başka bir ülkenin de aynı duyarlılıkta olması gerektiğine dikkati çekti. Özer sağlığın en önemli unsurlarından birinin hemşire ve ebeler olduğuna vurgu yaparak, çalışma koşullarının daha iyi seviyelere geleceğinin altını çizdi. Özer ayrıca özellikle çocukların aşılanması konusunda aileleri de uyararak aşılamanın mutlaka yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da özellikle yaptırdıkları araştırmalar ve gelen bilgiler doğrultusunda Balcalı Hastanesi’n den memnuniyetin genel anlamda son derece yüksek olduğunu, bunun en önemli unsurlarından birinin de hemşireler olduğuna işaret ederek, idare olarak bu konuda kendilerini şanslı hissettiklerini belirtti. Erdoğan eksikleri ise birlikte aşacaklarına değinerek bu vesile ile tüm hemşire ve ebelerin haftasını kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 20 yılını dolduran hemşirelere birer teşekkür plaketi verildi plaket töreni sırasında oldukça duygulu anlar yaşandı. Plaket törenin ardından ise çeşitli bilimsel sunumlar yapıldı.

Bu arada ikinci etkinlikte ise 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle “2. Çukurova Ebelik Sempozyumu” düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi’nde düzenlenen sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şule Gökyıldız, Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Nesibe Uzel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Tükel, Dr. Altunsu, Doç. Dr. Gökyıldız, ve Uzel’in açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Oturumlarda, “Aile Ebeliği, Ebelikte Liderlik, Ebelik Ve Örgütlenme, Ebelik Mevzuatı ve Yasal Durum, Güncel Sağlık Politikaları ve Ebelik, Doğuma Hazırlık, Doğum, Doğumda Kadın Hakları, Doğum Ağrısı İle Başetme Yöntemleri, Güvenli Annelik, Maternal Sağlık, Riskli Gebeliliklerde Erken Tanılama ve Ebelik Bakımı, Acil Obstetrik Bakım, Anne Dostu Uygulama ve Güncel Yaklaşımlar, Üreme Sağlığı, Bağışıklama, Kadın Sağlığı Tarama Programları, Adölesan Gebelikler, Cinsel Sağlık, Fetal Sağlık, Yenidoğan İzlem ve Takibi, Yenidoğan Bakımı, Anne Sütü ve Emzirme” konuları ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.